Πανελλήνια πρωτιά για το 1ο ΕΠΑΛ Παλαμά στο διαγωνισμό “YOUNG BUSINESS TALENTS”

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 10:08

Στον συναρπαστικό ΤΕΛΙΚΟ του Young Business Talents GR 2022-23, συμμετείχαν με πάθος 76 ομάδες-εταιρείες με 263 μαθητές Λυκείων από όλη την Ελλάδα, την Παρασκευή 31 Μαρτίου!

Η Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως κήρυξε την έναρξη του Τελικού του καινοτόμου Διαγωνισμού με Προσομοιωτή επιχειρήσεων, και η κ. Α. Δεσύπρη, Πρόεδρος του Ιδρύματος ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ που ήταν ο Υποστηρικτής του προγράμματος, προλόγισε την ημερίδα και καλωσόρισε τους συμμετέχοντες. Η μεγάλη γιορτή του Διαγωνισμού που ξεκίνησε τον Νοέμβριο '22 και στη διάρκειά του, 1.715 μαθητές διοίκησαν διαδικτυακά για 11 'έτη' ως τον Μάρτιο τις 506 εικονικές επιχειρήσεις τους στον Προσομοιωτή με πραγματικές εταιρικές Αποφάσεις και Αποτελέσματα, έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο 'Ελληνικός Κόσμος', ευγενική παραχώρηση του ΙΜΕ, του οποίου η Αντιπροέδρος και Πρόεδρος ΕΒΕΑ κ. Σ. Κουνενάκη-Εφραίμογλου επίσης προλόγισε την εκδήλωση και μίλησε για την επιχειρηματικότητα στα παιδιά.

Το 1ο ΕΠΑΛ ΠΑΛΑΜΑ για έκτη συνεχή χρονιά συμμετείχε στον Εθνικό Τελικό του Πανελλήνιου διαγωνισμού “YOUNG BUSINESS TALENTS” που αφορά στη Νεανική Επιχειρηματικότητα. Δύο (2) ομάδες του ΕΠΑ.Λ. ΠΑΛΑΜΑ κατάφεραν να προκριθούν στον εθνικό τελικό και μία εξ’ αυτών η “DPNCOMPANY” να διακριθεί κατακτώντας πανελλήνια πρωτιά ανάμεσα στις 76 καλύτερες. Συγκεκριμένα, η ομάδα “DPNCOMPANY” κατάφερε να καταλάβει την 1η Θέση στην πεντάδα της και την 3η θέση στην γενική κατάταξη.

Οι δύο (2) ομάδες του 1ου ΕΠΑ.Λ ΠΑΛΑΜΑ που συμμετείχαν στον τελικό της Αθήνας είναι:

Η ομάδα ‘DPNCOMPANY’με τους μαθητές: Τσιάπουλα Δημήτριο, Πατούνη Τίμο, Νασιάκο Ευθύμιο, Πατούνη Κέλλυ και συντονίστρια καθηγήτρια την Καλογεροπούλου Αικατερίνη.

Η ομάδα ‘UNBEATABLE’με τους μαθητές: Τσιούκα Αθανασία-Μαρία, Σπυρόπουλο Νικόλαο, Κατσιαούνου Ζωή-Ειρήνη και συντονιστή καθηγητή τον Δουλγεράκη Μιχαήλ.