×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί φάκελοςPath: /home/www/slumdg16/alithianews.gr/www/cache/widgetkit

«Μ’ ένα βιβλίο στο πλευρό σου ποτέ δε χάνεις τον καιρό σου!» από 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 11:00

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου - 2 Απριλίου

Μ΄ αυτό το σύνθημα το οποίο δανειστήκαμε από ένα βιβλίο της αγαπημένης μας συγγραφέα Αγγελικής Βαρελλά –που δυστυχώς φέτος έφυγε από κοντά μας- οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ και Ε΄ τάξεις του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας έκαναν ένα μικρό αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την Τετάρτη 05-04-2023 στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Αρχικά παρουσιάστηκε το παγκόσμιο μήνυμα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας, που φέτος ανέλαβε να γράψει το ελληνικό τμήμα και ο πολυγραφότατος ,συγγραφέας-εκπαιδευτικός  Βαγγέλης Ηλιόπουλος με τίτλο: «Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με,» και η αφίσα που φιλοτεχνήθηκε από την εικονογράφο Φωτεινή Στεφανίδη.

Στη συνέχεια έγινε απαγγελία ποιημάτων και σχηματίστηκε το σύνθημα ‘’Μ’ ένα βιβλίο στο πλευρό σου ποτέ δε χάνεις τον καιρό σου’’, κρατώντας οι μαθητές από ένα γράμμα ο καθένας και βροντοφωνάζοντάς το , προκειμένου να φτάσει σε όλους η αγάπη μας για τα βιβλία και η αξία της ανάγνωσης.

Επίσης οι μικροί μας μαθητές , αφού συζήτησαν για τα αγαπημένα τους βιβλία και τους αγαπημένους τους ήρωες, τους ζωγράφισαν και τους παρουσίασαν μια μικρή έκθεση .

Τέλος οι μαθητές συμπλήρωσαν ένα έντυπο βιβλιαράκι με διάφορες εργασίες και προσπάθησαν να δημιουργήσουν το δικό τους ποίημα για το βιβλίο.