Προτάσεις βιβλίων…

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 11:37

Γράφει η Γιώτα Καλαμαρά.

Αγαπητοί αναγνώστες, ετοιμάστε τον καφέ ή το αφέψημα της αρεσκείας σας και πάρτε ένα βιβλίο για συντροφιά. Είμαι εδώ με προτάσεις για όλα τα γούστα.

«Άμυνα Ζώνης» - Πέτρος Μάρκαρης

Εκδόσεις Γαβριηλίδης

Ο Αστυνόμος Αντώνης Χαρίτος είναι ο πρωταγωνιστής μιας σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων του Πέτρου Μάρκαρη. Είναι ένας υπάλληλος με ήθος, ανθρώπινος και προσιτός. Η εμπειρία και η εξυπνάδα που διαθέτει τον οδηγούν στην επίλυση των υποθέσεων που αναλαμβάνει να εξιχνιάσει.

Σε αυτό το βιβλίο, ο Χαρίτος και η ομάδα του, καλούνται να λύσουν το μυστήριο δυο φόνων. Ο ένας νεκρός είναι άγνωστος, ενώ ο άλλος είναι πασίγνωστος ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων. Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών επίλυσης, η ομάδα του ανακατεύεται με τον κόσμο της νύχτας, του ποδοσφαίρου και των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Παράλληλα γνωρίζουμε και τη ζωή του Χαρίτου εκτός αστυνομίας, την οικογένεια και τους φίλους του, τα πιστεύω και τις συνήθειές του. 

Το βιβλίο έχει γίνει επιτυχημένη σειρά στην κρατική τηλεόραση. Ένα καθηλωτικό ανάγνωσμα για τους λάτρεις των αστυνομικών ιστοριών.

----------------------------------------------------------------------------

«Πριν έρθεις εσύ» - ΤζότζοΜόις

Εκδόσεις Ψυχογιός

Η Λου Κλαρκ είναι μια γλυκιά, έξυπνη γυναίκα που χάνει την ισορροπία της μετά την απώλεια της δουλειά της. Η ζωή της ανατρέπεται. Η αναζήτηση εργασίας την οδηγεί στη γνωριμία με τον Γουίλ Τρέινορ, έναν παραπληγικό νέο που είναι δύστροπος και την δυσκολεύει.

Οι δυο τους έρχονται κοντά και κανείς τους δεν περιμένει ότι η μεταξύ τους σχέση θα αλλάξει τη ζωή και των δυο.

Ένα μυθιστόρημα που καθηλώνει, που κάνει τον αναγνώστη να σκεφτεί τις ανατροπές της ζωής και σφίγγει την καρδιά του.

Το βιβλίο έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με τεράστια επιτυχία. Αξίζει την προσοχή σας.

Γιώτα Καλαμαρά, συγγραφέας.