×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί φάκελοςPath: /home/www/slumdg16/alithianews.gr/www/cache/widgetkit

2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας - Ταξίδι στην Ισπανία στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 09:35

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ KA122-SCH-000076506 job shadowing με θέμα “Nature is calling us” το 2ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας πραγματοποίησε κινητικότητα από 4-11 Μαΐου 2023 στην Ισπανία.

 

Η διευθύντρια του σχολείου, κα Αριστέα Παπαδημητρίου, και οι εκπαιδευτικοί, κα Αθηνά Καζάνα, εκπαιδευτικός Αγγλικών, κα Ειρήνη Μηλίτση, δασκάλα β’ τάξης, κα Όλγα Μπαντή, δασκάλα α’ τάξης και η κα Σταυρούλα Τσιαντούλα, εκπαιδευτικός Γερμανικών, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ayerbe της Huesca. Κατά την επίσκεψη θερμότατη ήταν η  υποδοχή από τους / τις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου C.P.I Ramón y Cajal.

Ξεναγήθηκαν  στους εκπαιδευτικούς χώρους και τις αίθουσες του σχολείου και παρακολουθήσαμε μαθήματα Γλώσσας της Β΄ Δημοτικού και Αγγλικών της Γ’ Δημοτικού. Συμμετείχαν ενεργά σε δραστηριότητα escape room, που έλαβε χώρα στη βιβλιοθήκη του σχολείου καθώς και στο κυνήγι θησαυρού που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία και το δάσος του χωριού χρησιμοποιώντας την εφαρμογή (app) που σχεδίασε συνεργατικά το σχολείο με το Δήμο του χωριού. Παρακολούθησαν παραδοσιακούς τοπικούς χορούς και παιχνίδια από τους μαθητές και τις μαθήτριες στο αθλητικό κέντρο του Ayerbe, όπου έγινε και η απονομή των πιστοποιητικών.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και οι ξεναγήσεις στο κάστρο Loarre, στην πόλη της Huesca και στο παιδαγωγικό μουσείο εκεί, στη Σαραγόσα και στο μουσείο Goya και τον καθεδρικό ναό -Βασιλική της Παναγίας του Πυλώνα (Catedral-Basílica de Nuestra Señora del Pilar) και τέλος στη Βαρκελώνη και στα μουσεία Πικάσο και Μιρό, καθώς και σε σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.

Με την επίσκεψη αυτή, οι εκπαιδευτικοί εμπλούτισαν το δικό τους τρόπο διδασκαλίας, παρατηρώντας στην πράξη την εφαρμογή της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, είδαν τα σχολικά εγχειρίδια που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοί τους εκεί και υιοθέτησαν μεθόδους συμπερίληψης παιδιών με ξεχωριστές ικανότητες, οφέλη πολύτιμα για την επαγγελματική τους ανέλιξη.