Εκπαιδευτική Εκδρομή του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στη Μαγνησία

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 10:50

Το 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στη Μαγνησία (Μακρινίτσα-Βόλος), την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, με συνοδούς καθηγητές τους Νάσιου Σταυρούλα (αρχηγός), Παπασταθοπούλου Παναγιώτα, Κατσένη Χαράλαμπο, Αντωνίου Γεώργιο και Φιλίππου Κωνσταντίνο.

Πρώτος σταθμός της εκδρομής ήταν η επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, όπου υποδέχθηκε τους μαθητές ο υπεύθυνος του μουσείου, που τους ξενάγησε στον χώρο, δίνοντάς τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ιστορία και την προέλευση των εκθεμάτων.

 Στη συνέχεια οι μαθητές περιηγήθηκαν στον παραδοσιακό οικισμό της Μακρινίτσας, παρατηρώντας τη δομή και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του χωριού.

Δεύτερος σταθμός της εκδρομής ήταν το Εντομολογικό Μουσείο Βόλου, όπου ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο και ενημερώθηκαν σχετικά με τα περιεχόμενα του μουσείου, την ίδρυσή του και την επιστήμη της εντομολογίας.

Ειδικότερα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν στο εσωτερικό του μουσείου περισσότερα από 3000 είδη πεταλούδας από όλα τα μέρη του κόσμου και να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας τους στη φύση.

Στη συνέχεια, τα παιδιά έθεσαν ερωτήσεις και πήραν εμπεριστατωμένες απαντήσεις. Η διδακτική επίσκεψη έληξε με περίπατο και φαγητό στην παραλία του Βόλου και μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στην Καρδίτσα με τις καλύτερες εντυπώσεις.