Το 2ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας στον «Φιλόνεικο»

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 09:50

Στα πλαίσια των προγραμμάτων Erasmus «Η φύση μάς καλεί» και eTwinning, “Edison, come and play with us!”.

Τη Δευτέρα, 29 Μαΐου, η καθηγήτρια των Αγγλικών, Καζάνα Αθηνά, και η καθηγήτρια των Γερμανικών, Τσιαντούλα Σταυρούλα, αποφάσισαν να μεταφέρουν το μάθημά τους στη φύση! Έτσι, με τα τμήματα Ε’1 και Ε’2, καθώς και μαθήτριες της Στ’ τάξης, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας μετέβησαν στον «Φιλόνεικο» και υλοποίησαν δραστηριότητες που αφορούσαν στο πρόγραμμα.   Ειδικότερα, τα παιδιά της Ε’ χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και με αρχηγό τους μία μαθήτρια της ΣΤ’, συμμετείχαν εκ περιτροπής σε τέσσερις learning stations, που είχαν προετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί εκ των προτέρων.

Ο πρώτος σταθμός ήταν να πραγματοποιήσουν ομαδικά και συνεργατικά μία άσκηση αντιστοίχισης που σχετίζονταν στις πληροφορίες που δίνονται σε κάθε πινακίδα έξω από το κλουβί κάθε ζώου στον Φιλόνεικο. Ο δεύτερος σταθμός ήταν Γεωγραφία. Τα παιδιά κλήθηκαν να τοποθετήσουν σε ένα παγκόσμιο χάρτη τις εικόνες δέκα διαφορετικών ζώων, ανάλογα με τον τόπο καταγωγής τους. Ο τρίτος σταθμός ήταν ένα «scavenger hunt».

Οι μαθητές, έχοντας μπροστά τους μία λίστα με αντικείμενα, έπρεπε σε σύντομο χρονικό διάστημα να τα συγκεντρώσουν όλα! Και ο τελευταίος σταθμός ήταν ένα «κυνήγι θησαυρού». Ερωτήσεις που σχετίζονταν με την Ιστορία και τα ζώα κατηύθυναν τους μικρούς εξερευνητές από το ένα κλουβί στο άλλο μέχρι να καταλήξουν στον θησαυρό!

Όλες οι δραστηριότητες αποδείχτηκαν πραγματικά ενδιαφέρουσες για τα παιδιά! Η επιτυχία ήταν ότι συνδύαζαν παιχνίδι, εξερεύνηση, τρέξιμο και διαθεματική προσέγγιση: Αγγλικά, Γερμανικά, Γεωγραφία, Ιστορία! Οι σταθμοί εκμάθησης έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να συμμετέχουν όλοι και ο καθένας με το δικό του τρόπο για να βοηθήσει την ομάδα του! Μία διαφοροποιημένη διδασκαλία, η οποία στηρίχτηκε στην ομαδικότητα, τη συνεργατικότητα και τη συμπερίληψη όλων των μαθητών!

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για την άψογη συνεργασία, καθώς και το προσωπικό του «Φιλόνεικου», του οποίου η συμβολή ήταν σημαντική για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων.