Με πρόγραμμα eTwinning η επίσκεψη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα Λάρισας

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 12:44

Στις 24/5/2023 το 6ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα μετα τμήματα Β1  και Β2, και με συνοδούς εκπαιδευτικούς, την κ.Διαμαντή Χρύσα εκπαιδευτικό αγγλικής, υπεύθυνη του προγράμματος, την κ. Καπνιά Ρίτσα γυμνάστρια, την κ. Φλώρου Ιωάννα, δασκάλα του τμήματος Β1 και την κ. Μπασιακούρα Γιώτα, δασκάλα του τμήματος Β2.

«Weallfithere» Όλοι ταιριάζουμε εδώ. Αυτός είναι ο τίτλος του προγράμματος eTwinning,που υλοποιούμε 4  ευρωπαϊκά σχολεία, το CEIPCRISTOBALCOLON,  ALCALADEHENARES στη Μαδρίτη, Ισπανία, το σχολείο IstitutoComprensivoBuonocore- Fienga,Meta, Napoli,Ιταλία ,το 2ο Δημοτικό σχολείο Αμπελώνα ν.Λάρισας και το 6ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας.

Γνωριστήκαμε στην εκπαιδευτική πλατφόρμα etwinning, που είναι μέρος της πλατφόρμας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μας έδεσε το κοινό μεράκι για τη δημιουργία  ενός προγράμματος που ασχολείται με το σύγχρονο θέμα της διαφορετικότητας.

Το πρόγραμμάμας, «Weallfithere», φιλοδοξεί μέσα από συνεργατικές δράσεις και δραστηριότητες να  προσεγγίσουμε την διαφορετικότητα, ώστε να καλλιεργήσουμε την έννοια της αποδοχής. Αποδέχομαι τη διαφορετικότητα των ανθρώπων γύρω μου και αυτών που συναντώ. Αποδέχομαι τη διαφορετικότητα του άλλου μέσα στη σχέση, σημαίνει σεβασμός. Σέβομαι τις διαφορές μας και μένω σε αυτά που μας ενώνουν.

Με τις σκέψεις αυτές διοργανώθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα του ν. Λάρισας εκδήλωση στις 24/5/2023,  με δράσεις και των δύο σχολείων , δραματοποίηση παραμυθιών , χορευτικά δρώμενα και παιχνίδια. Στην εκδήλωση συμμετείχε και μικρή ομάδα από μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Πορτογαλία που υλοποιούν πρόγραμμα ErasmusKA1 jobshadowingμε το σχολείο του Αμπελώνα.   Ο σύλλογος γονέων του 2ου  Δημ.Σχολείου Αμπελώνα προσέφερε πλούσιο μπουφέ για όλους τους μαθητές.

Συζητήσαμε και σχεδιάσαμε  τις δράσεις μας και ανανεώσαμε  το ραντεβού μας τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Καρδίτσα .

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του 2ου Δημ. Σχολείου Αμπελώνα κ. Σωτήρη Μπλάνα καθώς και τον σύλλογο γονέων του σχολείου τους.

6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας