Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία κιθάρας τάξης του Γιώργου Τσιάλα στο ΔΩΚ

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 12:34

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ., η ετήσια μαθητική συναυλία κιθάρας της τάξης του καθηγητή Γιώργου Τσιάλα.

Η ζεστή ατμόσφαιρα που επικρατούσε, από την παρουσία των γονέων και των φίλων των σπουδαστών, καθώς και πολλών φίλων της κιθάρας, βοήθησαν τα παιδιά να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να εκτελέσουν με επιτυχία μουσικά κομμάτια με πολλά επίπεδα δυσκολιών, αποσπώντας το αυθόρμητο και ειλικρινές χειροκρότημα των ακροατών.

Οι μαθητές ερμήνευσαν κομμάτια ατομικά (solo), ντουέτα και τρίο με την συνοδεία του καθηγητή τους.

Το πρόγραμμα κάλυπτε πολλές μουσικές περιόδους και στυλ, με έργα των:

J. S. Bach, Julio Sagreras, Matteo Carcassi, Francisco Tarrega, Μάνου Χατζιδάκι, James Horner, Robert Vidal, Richie Blackmore, Led Zepelin, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Francis Lai, Ευάγγελου Μπουντούνη, Henri Mancini, Λατινοαμερικάνικα, αλλά και Βασίλη Τσιτσάνη!

Έλαβαν μέρος, με την σειρά που εμφανίστηκαν, οι μαθητές: Ανυφαντή Σίλια, Καραφέρης Χρήστος, Ποταμούσης Δημήτρης, Περιστέρης Γιώργος, Τσιβίκης Μιχάλης, Καλαθαρά Μαρία, Αντωνίου Παναγιώτης, Οικονομίδη Αίλια, Σέμπρος  Άγγελος, Περιστέρης Δημήτρης, Τσόγκας Αλέξανδρος, Καραβούλιας Μιχαήλ-Άγγελος, Πιτσαριώτη Βάγια, Εγγλέζος Στέφανος, Λιάτσου Ίρις, Ρωμανά Βασιλική, Κοντούλη Δήμητρα, Δασκάλου Ισιδώρα, Γρηγορίου Βασίλης, Κουτής  Ανδρέας, Βασιλοπούλου Μυρσίνη.

Το “Τρίο Κιθάρας του Δ.Ω.Κ.” αποτελούσαν οι Γρηγορίου Βασίλης, Κουτής  Ανδρέας και ο καθηγητής τους Γιώργος Τσιάλας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι ακροατές εκφράστηκαν με πολύ θετικά σχόλια για την ποιότητα και οργάνωση της εκδήλωσης, αναγνωρίζοντας την υπεύθυνη και σοβαρή δουλειά που γίνεται στο Δ.Ω.Κ. καθώς και την σημαντική προσφορά, στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης των παιδιών, του έμπειρου και καταξιωμένου δασκάλου και μουσικού Γιώργου Τσιάλα.