Το 1ο Θεσσαλικό Hip- Hop fest έρχεται στο άλσος Παυσιλύπου

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 15:33

Η ΠΕ Καρδίτσας φιλοξενεί το διήμερο 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου το 1ο Θεσσαλικό Hip – Hop fest, ένα πρωτοποριακό και πρωτότυπο event για την περιοχή μας.

Το Hip – Hop είναι ένα μουσικό είδος που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ  τη δεκαετία του ‘ 70 και αποτελείται από μια στυλιζαρισμένη ρυθμική μουσική και μια ρυθμική και ομοιοκατάληκτη ομιλία που ψάλλεται.

Έγινε ευρύτερα γνωστό στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ενώ στη δεκαετία του 2000 έγινε το πιο δημοφιλές είδος μουσικής στον κόσμο, με μεγάλη απήχηση στη νεολαία.

Έτσι λοιπόν την Παρασκευή και το Σάββατο στο Άλσος Παυσιλύπου, 11 καλλιτέχνες από τη Θεσσαλία , αλλά και άλλοι από όλη την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα, που συνδυάζει τέχνη και τεχνική.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας στηρίζει έμπρακτα το 1ο Θεσσαλικό Hip – Hop fest, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να παρουσιάσουμε ένα ιδιότυπο, ξεχωριστό και δημιουργικό event για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο. Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν επίσης το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος δήλωσε στη συνεντευξη τύπου που παραχωρήθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου στο κτήριο της ΠΕ Καρδίτσας:

Καλώ λοιπόν όλους τους Καρδιτσιώτες αλλά και τους επισκέπτες του διημέρου να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα μέσα από το 1ο Θεσσαλικό Hip – Hop fest.

Στην συνέντευξη παρευρέθηκαν επίσης ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕ κ. Κων. Λαμπρόπουλος ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του ΕΒΕ κ. Γ. Στεργιούλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αρ. Αντωνίου, ο παραγωγός κ. Σ. Πετράκης και οι Καρδιτσιώτες καλλιτέχνες της hip-hop μουσικής ZF MOODY και MESHAYA.