Γοήτευσε η βραδιά Κάλλας με την υψίφωνο ANASTASIJA HOLC στην λίμνη Πλαστήρα

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 12:22

Γοήτευσε η διεθνούς φήμης Υψίφωνος AnastasijaHolc το μουσικόφιλο κοινό που ήλθε από διάφορα μέρη της Δυτικής Θεσσαλίας να απολαύσει μια καταπληκτική βραδιά ποιότητας μέσα σ’ ένα φανταστικό περιβάλλον με τη Λίμνη και το φεγγάρι απέναντι.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο ένα σημαντικό αφιέρωμα στην Παγκόσμια Μαρία Κάλλας (1923- 1977) το οποίοπραγματοποίησε το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 στις 8:30 το βράδυ στο ανοιχτό Θέατρο της Πεζούλας της Λίμνης Πλαστήρα με την συνδιοργάνωση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρακαι της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας).

Στο πιάνο συνόδευσε εξαιρετικά η διακεκριμένη Λετονή καθηγήτρια MargaritaVujovic.

 Η Anastasija Holc ερμήνευσε ένα ευρύ πρόγραμμα με άριες, τραγούδια και καντσονέτες, που πολλές από αυτές ερμήνευσε η Παγκόσμια Μαρία Κάλλας.

Σε μια μαγευτική βραδιά η καταπληκτική Σερβο- Λευκορωσίδα Υψίφωνος μάγεψε το κοινό , που κυριολεκτικά την αποθέωσε .

Η συναυλία «Βραδιά Κάλλας» , στο πλαίσιο του «Έτους Κάλλας 2023» , που καθιέρωσε η UNESCO παγκόσμια , αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για όσους ήθελαν να γνωρίσουν το έργο και την προσφορά της Μαρίας Κάλλας στην παγκόσμια ερμηνεία της Όπερας.

Η παρουσίαση και ο πρόλογος από τον Αλέξη Κωστάλα ήταν καταπληκτικοί και καθήλωσαν το ακροατήριο.

OΔήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος καλωσόρισε τους διεθνείς καλλιτέχνες και το κοινό και αναφέρθηκε στη σημαντικότητα αυτών των εκδηλώσεων .

Το πρόγραμμα άνοιξε η Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη, στην πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα και στην Καρδίτσα, που ερμήνευσε έργα θρησκευτικής και πολιτικής μουσικής.

 Επίσης, η Έλλη- Αγρολάμπου , νεαρή ταλαντούχα κιθαρίστρια άνοιξε πολύ όμορφα την εκδήλωση,ερμηνεύονταςαξιόλογα έργα των Χατζιδάκι, Carcassi, Tárrega, Albéniz, Dyens.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας υπό την καλ/ική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας με συνδιοργανωτές το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας ) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η «Βραδιά Κάλλας» στην Λίμνη Πλαστήραήταν ένα μοναδικό γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα αφού ήταν η τρίτη εκδήλωση με ένα διεθνές καστ, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ελληνίδα ντίβα, που άφησε ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στην Παγκόσμια Μουσική.

 Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας από τη δεκαετία του ’80 έχει καθιερώσει τις συναυλίες στη Λίμνη Πλαστήρα, τόσο στο Ανοικτό Θέατρο Λαμπερού, όσο και στο Ανοικτό Θέατρο Πεζούλας, στοχεύοντας στην ανάδειξη και δια μέσω της Τέχνης και του Πολιτισμού ,τις ομορφιές της Λίμνης Πλαστήρα.

Η συναυλία της διακεκριμένης Λευκορωσίδας– Σερβίδαςσολίστ, αποτέλεσε σταθμό για την Μουσική Ιστορία της Λίμνης Πλαστήρα και του Νομού Καρδίτσας, καθώς πρόκειται για καλλιτέχνιδα–επαγγελματία πολύ υψηλού επιπέδου.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης , καλ/ικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας αναφέρθηκε στην ποιότητα των εκδηλώσεων αυτών , που αναβαθμίζουν αισθητικά τους ακροατές και προσδίδουν μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτισμική αξία στην περιοχή.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα ξενοδοχεία : Ναιάδες , Mouzaki Palace Hotel, Ηοtel Kierion , ο ξενώνας Μορφοβουνίου – Τσιαχρής το εστιατόριο La Fiamma , η ACS , η COMPULAND.