Με μουσικές και ποίηση ταξίδεψε στους ουρανούς ο Ηλίας Λογοθέτης

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 21:38

Και έφτασε εκείνη η ώρα του αποχωρισμού. .

Από νωρίς το κοιμητήριο στου Παπάγου πλημμύρισε κόσμο για τον αποχαιρετισμό του πιο προικισμένου, του πιο υπέροχου Λευκαδίτη, του Ηλία Λογοθέτη (Φρούφαλου).

Ήταν όλοι εκεί,. Όλη η Λευκάδα, όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα. Η Φιλαρμονική της Λευκάδας  ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα για να τον ξεπροβοδίσει. Η αγαπημένη του Μαρία ο λατρεμένος του γιος Αλέξανδρος, ο εγγονός του δεν έφυγαν στιγμή από δίπλα του.

Δάκρυσαν ακόμη και τα μάρμαρα όταν άκουσαν το γιό του Αλέξανδρο να τον αποχαιρετά με μία εξομολόγηση ζωής. Όταν η μοναδική  του Μαρία διάβασε το αγαπημένο του ποιήμα. Όταν η ίδια δεν άντεξε και την κρατούσε αγκαλιά ο Αλέξανδρος. Λίγο πιο εκεί ο βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς δακρυσμένος. Και ο αποχαιρετισμός του μια Λευκαδίτικη αγκαλιά.

Λύγισε ο δήμαρχος Λευκάδας , Ξενοφών Βεργίνης όταν κατέληξε την ομιλία του λέγοντας ” Ηλία μου η Λευκάδα θα σε τιμήσει όπως σου αξίζει” …

Αλλά και ο Σπύρος Μπιμπίλας εκ μέρους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών . Ο Ηλίας είναι πλέον στους ουρανούς.  Πάνω από το μνήμα που τον φιλοξενεί μια παρέα τον αποχαιρέτησε με τα τραγούδια από την Νότια Ιταλία που τόσο αγαπούσε …και  η αυλαία έκλεισε με το “Απόψε την κιθάρα μου”