Τιμούνε ξανά τον Γιώργο Κωνσταντίνου!

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 13:29

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, τιμάει φέτος ξανά, έναν ηθοποιό που έχει τιμηθεί ξανά πριν μερικά χρόνια…

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, ανακοίνωσε το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ θεάτρου, αλλά και τους ανθρώπους του θεάτρου που θα τιμηθούν στην φετινή διοργάνωση. Με έκπληξη όμως είδαμε ότι ανάμεσά τους είναι και ο ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου.

Όμως, ο ίδιος ηθοποιός έχει τιμηθεί ξανά από το φεστιβάλ.

Αυτό συνέβη στο 28ο Φεστιβάλ Θεάτρου το 2008 και στην ίδια διοργάνωση τιμήθηκαν ακόμη ο Χάρυ Κλύν, η Κάρμεν Ρουγκέρη, η Γκέλυ Μαυροπούλου και ο Γιάννης Σμαραγδής. Επίσης, την έναρξη έκανε ο Διονύσης Τσακνής.

Ήταν και τα χρυσά χρόνια του φεστιβάλ που εκείνη τη χρονιά ήταν αφιερωμένο στην Καρδίτσα, την πρώτη ελεύθερη πόλη της Ευρώπης από την γερμανική κατοχή.

Την πλακέτα στον Γιώργο Κωνσταντίνου είχε απονείμει ο τότε δήμαρχος Δομίνικος Βερίλης.

Ανατρέξαμε στο εξαιρετικό λεύκωμα της Βάσως Κοζιού – Κολοφωτιά και βρήκαμε σημαντικά κείμενα και φωτογραφίες από την εποχή.

Αλήθεια, τόσο δύσκολο ήταν να κάνει κάτι αντίστοιχο και η διοίκηση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων για να μην πέφτει σε τέτοια λάθη;

Μήπως στέρεψε η Ελλάδα μας από ηθοποιούς, σκηνοθέτες και ανθρώπους του θεάτρου και του κινηματογράφου και πρέπει να τιμούμε ξανά τους ίδιους ή μήπως απλά είναι θέμα το ποιοι ήταν τότε στην διοίκηση και ποιοι είναι σήμερα;