«Το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας τίμησε τον ηθοποιό Γιώργο Σουξέ»

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 20:50

Τον σπουδαίο και ιδιαίτερα αγαπημένο ηθοποιό Γιώργο Σουξέ τίμησε, το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 Το κοινό είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα τον ηθοποιό μέσα από τη συνέντευξη που του πήρε η δημοσιογράφος Ματίνα Ηρειώτου, ξεδιπλώνοντας πολλές πτυχές της ζωής του σπουδαίου ηθοποιού.

 Αφετηρία για τη συνέντευξη αποτέλεσε η τελευταία σκηνή από το βίντεο που είχε προηγηθεί και στο οποίο υπήρχε μια σκηνή από τη σειρά «Άγριες Μέλισσες» ανάμεσα στον τηλεοπτικό γιο ΄΄Βασίλη Προύσαλη΄΄ (Γιώργος Σουξές) και την τηλεοπτική του μητέρα ΄΄Θεία Βιργινία΄΄ (Αλίκη Γεωργούλη) που τον συγκίνησε.

 Όπως ανέφερε ο Γιώργος Σουξές, η συγκίνησή του είχε να κάνει με το γεγονός ότι θυμήθηκε τη δική του μητέρα, ενώ αναπόλησε όλο εκείνο το διάστημα των γυρισμάτων.

 «Έτσι ήταν και η μητέρα μου και τη βοηθούσα. Σε αυτό το ΄΄φτωχό΄΄ σκηνικό μαζευόντουσαν και ήταν σαν να έβλεπαν θέατρο. Μου λείπουν οι ΄΄Άγριες Μέλισσες΄΄. Ο κόσμος το αγάπησε πάρα πολύ. Το είχε σαν όαση στις δύσκολες στιγμές που περνούσαμε (λόγω πανδημίας). Παίρνω πολύ μεγάλη αγάπη γι ΄ αυτόν το ρόλο» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 «Άρχισα άλλες δουλειές, μετά ασχολήθηκα με το ερασιτεχνικό θέατρο και ύστερα με βρήκαν επαγγελματικά και μπήκα στην επαγγελματική ζώνη. Εγώ έμαθα το θέατρο ζωντανά στη σκηνή» τόνισε αναφορικά με το ξεκίνημά του.

 «Δεν έχω παράπονο από τη δουλειά γιατί είμαι συνειδητοποιημένος. Εδώ είναι μικρή η αγορά. Το μόνο που ήθελα ήταν να  γίνω καλός», επεσήμανε σε άλλο σημείο.

 Όσο για το αν ονειρεύεται συγκεκριμένους ρόλους για τη συνέχεια, ο Γιώργος Σουξές δήλωσε πως «Δεν έχω όνειρα για ρόλους. ΄΄Οιδίποδα επί Κολωνώ΄΄ θα ήθελα να κάνω. Θέλει, βέβαια, αποκωδικοποίηση γιατί είναι και φιλοσοφικό έργο».

 Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για το τι απολογισμό κάνει για τη μέχρι τώρα πορεία του, απάντησε πως «Σε όλες τις δουλειές ό,τι έκανα, το έκανα όσο καλύτερα μπορούσα. Δεν έδιωχνα τίποτα. Κάθε φορά στη σκηνή ακολουθώ άλλο μονοπάτι. Με εκτιμούν οι συνάδελφοι. Είναι κομμάτι της ψυχής μου η αποδοχή».

 Την τιμητική πλακέτα απένεμε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καρδίτσας Παναγιώτης Ευθυμίου ο οποίος συνεχάρη τον Γιώργο Σουξέ τόσο για την επαγγελματική του πορεία όσο και για την απλότητα και την ταπεινότητα του χαρακτήρα του και του ευχήθηκε να είναι πάντα δυνατός και δημιουργικός.

   Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει το Θεατρικό Εργαστήρι  Οργανισμού Πολιτιστικών Δρώμενων – Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας που παρουσίασε το έργο του Νίκου Γουσέτη «Ίλιον-Τρωϊκός Πόλεμος»

  Αυτός ήταν ο όγδοος κατά σειρά θίασος που διαγωνίστηκε.

 Η αγωνία των οχτώ συνολικά διαγωνιζόμενων θιάσων κορυφώνεται το βράδυ του Σαββάτου 23 Μαρτίου, με την απονομή των βραβείων.  

Πρόγραμμα Σαββάτου 23 Μαρτίου (Τελετή Λήξης)

Δημοτικό Κινηματοθέατρο - Ώρα 8.30μμ.

      > Απονομή βραβείων

> Τελετή Λήξης – Χαιρετισμοί

> Τιμητικό αφιέρωμα στον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο

Ομιλητής: Θανάσης Λάλας, δημοσιογράφος, συγγραφέας, εικαστικός

> Μουσικό πρόγραμμα με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας

Κριτική Επιτροπή

Την Κριτική Επιτροπή στελεχώνουν: ο ηθοποιός Γιώργος Σουξές, η ηθοποιός Γεωργία Ζώη, ο συνθέτης Παναγιώτης Καλατζόπουλος, ο σκηνοθέτης Νίκος Χατζηπαππάς και η χορογράφος Κάλλια Θεοδοσιάδη. 

Τα Βραβεία

Τα Βραβεία που θα απονεμηθούν είναι:

 1) Α΄ Παράστασης 

 2) Β΄ Παράστασης 

 3) Γ΄ Παράστασης 

 4) Πρωτότυπης παράστασης

 5) Πρωτοποριακής παράστασης  

 6) Α΄ Εικαστικού συνόλου - Τάσος Ζωγράφος

 7) Β΄ Εικαστικού συνόλου 

 8) Μουσικού συνόλου 

 9) Ηχητικής επένδυσης  

Επίσης, θα αποδοθεί το Βραβείο Κοινού. 

Απευθείας μετάδοση

Και στη Λήξη του Φεστιβάλ θα υπάρχει απευθείας  μετάδοση της βραδιάς μέσω live streaming από την ανανεωμένη ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).

Παρουσιάζει: η Ρίτσα Τσικρίκα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ, ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ

Χορηγοί:

  • Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
  • ΌΜΗΡΟΣ Γαλακτοβιομηχανία
  • DAMAVAND Α.Ε. – Εργοστάσιο Ντοματοπαραγωγής
  • BHP – Βιομηχανία Λιπασμάτων
  • Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ
  • HONDOS CENTER – Κατάστημα Καρδίτσας
  • Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
  • Οινοποιείο Γιώργου Καραμήτρου
  • Κατάστημα Ένδυσης DESSANERO
  • Κομμωτήριο GLOWHAIR
  • Κέντρο Αισθητικής Δώρα Γκαβαλέκα
  • stepin by Athina Tsaxtani