Την βουλή των Ελλήνων...

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 23:12

Επισκέφτηκε το 5ο γυμνάσιο Καρδίτσας

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 η Γ΄ Τάξη του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας πραγματοποίησε επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων με συνοδούς καθηγητές την κ. Κατσίκη Σοφία, την κ. Καπούλα Ναυσικά, την κ. Παπαλού Αγλαϊα και την κ. Χατζή Ευαγγελία. Η επίσκεψη αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές για άμεση επαφή με την Βουλή, τον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό, μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται ο λαός.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο κτίριο της Βουλής και επισκέφθηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας. Ενημερώθηκαν, μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο, για την ιστορία του κτιρίου, για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής και για τις βασικές αρχές και αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ξεναγήθηκαν επίσης στην αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος στην οποία παρουσιάζεται η έκθεση Iστορικών Αντικειμένων της Βουλής με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας : Η πορεία του στο χρόνο» Η σημαντική αυτή έκθεση με τα πλούσια ιστορικά τεκμήρια βοήθησε τους μαθητές να αντιληφθούν την προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια, ενός χαρισματικού ηγέτη, και πως με το έργο του έχει επηρεάσει το σύχγρονο κόσμο στα πεδία της διπλωματίας, της πολιτικής και του πολιτισμού.