Να αποδοθούν ευθύνες για τον τραυματισμό της 65χρονης στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 22:19

Για τον σοβαρό τραυματισμό της 65χρονης γυναίκας στα Καλύβια Πεζούλας, μιας και όταν μηχάνημα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα παρέσυρε κολόνα φωτισμού με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ηλεκτροφόρο καλώδιο και να την κάψει στο πόδι.

Ερωτήματα, ζητούν απάντηση από τον Δήμαρχο κ. Τσιαντή με τον οποίο δεν στάθηκε δυνατόν να επικοινωνήσουμε μαζί του και έτσι του τα θέτουμε δημόσια.

Αμείλικτα είναι τα ερωτηματικά από τον σοβαρό τραυματισμό 65χρονης γυναίκας στα Καλύβια Πεζούλας, μιας και όταν μηχάνημα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα παρέσυρε κολόνα φωτισμού με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ηλεκτροφόρο καλώδιο και να την κάψει στο πόδι.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (7/6) όταν μηχάνημα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα πήγε στην περιοχή να καθαρίσει αγριόχορτα από οικόπεδο και παρέσυρε σύρμα στήριξης (επίτονο) κολόνας φωτισμού που βρίσκονταν μέσα σε οικόπεδο.

Την ώρα των εργασιών, μηχανήματος τύπου JCB, ο χειριστής του παρέσυρε σύρμα στήριξης κολόνας φωτισμού με αποτέλεσμα να πέσουν στο έδαφος δύο κολώνες της ΔΕΗ και να κοπούν ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ένα από τα καλώδια που έσπασαν, εκτοξεύτηκε σε διπλανό χωράφι και χτύπησε 65χρονη γυναίκα που εκείνη την ώρα εκτελούσε αγροτικές εργασίες.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Καρδίτσας όπου ευτυχώς η ζωής της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Στη συνέχεια, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ επιδιόρθωσε τη ζημιά.

Ο χειριστής του μηχανήματος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο και ακολούθως η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο.

Επικοινωνία με τον Δήμαρχο

Η εφημερίδα μας προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατό μιας και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Έτσι, τα ερωτήματα που θα του θέταμε ζητώντας την δική του άποψη, είμαστε υποχρεωμένοι να του τα θέσουμε δημόσια.

Τα ερωτήματα

1ον Ποια ακριβώς εργασία εκτελούσε το συγκεκριμένο μηχάνημα στο συγκεκριμένα σημείο;

2ον Αληθεύει ότι το μηχάνημα και αν ναι για ποιο λόγο βρίσκονταν εν μέρη μέσα σε ιδιωτικό οικόπεδο;

3ον Οι εργασίες γίνονταν σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο;

4ον Ποιος είναι ο υπεύθυνος για την κίνηση των μηχανημάτων του δήμου και για τις εργασίες που θα πρέπει να εκτελεστούν; Είναι ο Δήμαρχος, ο εντεταλμένος σύμβουλος, κάποιος αντιδήμαρχος ή υπάλληλος του δήμου;

5ον Τηρείται βιβλίο κίνησης των μηχανημάτων και πίνακας των εκτελούμενων εργασιών;

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση αυτή είναι πολύ σοβαρή και απαιτείται διερεύνηση εις βάθος. Οι ευθύνες που πιθανόν να αποδοθούν δεν πρέπει να σταματήσουν απλά στον χειριστή, να διερευνηθεί αν υπάρχουν και σε άλλους παράγοντες του δήμου. Ο σοβαρός τραυματισμός της 65χρονης γυναίκας, πέρα από την προσωπική της περιπέτεια, μπορεί στην πορεία να δημιουργήσει ζημία στο Δήμο. Αν η γυναίκα προσφύγει στην δικαιοσύνη και ζητήσει αποζημίωση, αυτή μπορεί να ανέλθει σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Αυτό φυσικά το γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος και θα πρέπει να φροντίσει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν και την παραμικρή ευθύνη μιας και τα οικονομικά των δήμων δεν είναι και στα καλύτερά τους.