Ασέβεια προς την σημαία από δημόσια υπηρεσία της Καρδίτσας

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 12:31

Την αντικατέστησαν μετά από παρέμβαση συμπολίτη μας…

 Η σημαία, είναι το εθνικό μας σύμβολο και για αυτήν έχουν χύσει το αίμα τους χιλιάδες Έλληνες. Έτσι, αποτελεί υποχρέωση η σημαία να κυματίζει σε κάθε δημόσια υπηρεσία, ενώ μεγάλη πλειοψηφία συμπατριωτών μας αναρτούν την σημαία στο μπαλκόνι τους σε κάθε εθνική επέτειο.

Δυστυχώς όμως, υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες που δείχνουν ασέβεια στην σημαία μας. Και όταν μιλάμε για ασέβεια, δεν είναι ότι δεν έχουν σημαία, αλλά αυτή που βρίσκεται στο μπαλκόνι τους είναι ξεσκισμένη και αυτό είναι χειρότερο.

Μια τέτοια περίπτωση υπήρχε μέχρι σήμερα σε δημόσια υπηρεσία της Καρδίτσας. Ένας συμπολίτης μας που αντέδρασε, αντιμετωπίστηκε με άσχημο τρόπο – όπως μας είπε – από την διευθύντρια της υπηρεσίας. Μάλιστα, όταν ο συμπολίτης προσφέρθηκε να αγοράσει ο ίδιος μια σημαία και να την αντικαταστήσει, μόνο τότε η διευθύντρια έσπευσε να την αντικαταστήσει με καινούργια. Καλό είναι κάτι τέτοια να γίνονται άμεσα με δική τους πρωτοβουλία και να μην περιμένουν υποδείξεις από τους πολίτες για να κάνουν το χρέος τους που κοστίζει ελάχιστα σε χρήμα αλλά έχει τεράστια ηθική και εθνική σημασία.