Οι πρώτες αισθητικές αναπλάσεις στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα από το ΕΑΠΑ

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 09:54

Ξεκινούν οι πρώτες αισθητικές αναπλάσεις οι οποίες αποφασίστηκαν στην Α Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας υπέγραψε την ένταξη πράξης «Αισθητικές παρεμβάσεις- αναπλάσεις οικισμών δήμου Λίμνης Πλαστήρα Γ’ φάση» στο Π.Π.Α. Περιφέρειας Θεσσαλίας 2021-2025. Το έργο είναι προϋπολογισμού 370.000 ευρώ και περιλαμβάνει αισθητικές παρεμβάσεις - αναπλάσεις σε πέντε οικιστικά σημεία:

Άγιος Αθανάσιος Λαμπερού, με διαμορφώσεις χώρων σε δύο σημεία, στην είσοδο του οικισμού με πλακόστρωση και σε άλλο δρόμο του οικισμού.
Κερασιά, με κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, πλακοστρώσεις, επενδύσεις τοίχων με πέτρα, κάγκελα μεταλλικά, κ.α.
Μεσενικόλας, διαμόρφωση τεσσάρων βασικών δρόμων – μονοπατιών και δύο μικρότερων τμημάτων συνδετήριων συνολικού μήκους 540 μέτρων, με πλακοστρώσεις, κ.α.
Μοσχάτο, επιλέγονται για διαμόρφωση οι δύο πλατείες στο κέντρο του οικισμού, με κατασκευή νέας (επίπεδης) που θα ενώνει τις δύο πλατείες και ακανόνιστη πλακόστρωση τόσο της νέας γέφυρας όσο και των δυο πλατειών με χονδρόπλακες πάχους 5 εκ.
Φυλακτή, γίνεται ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ναού Αγ. Γεωργίου, 400 τ.μ περίπου, με πλακόστρωση και κατασκευή τοιχίων και πεζουλιών, καθώς η πλακόστρωση του δρόμου σύνδεσης της κεντρικής οδού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σε εξέλιξη μελέτες αισθητικών αναπλάσεων συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, για όλες τις Κοινότητες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, οι οποίες εγκρίθηκαν από την Β Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων.
Ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε την υλοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων με τις αισθητικές αναπλάσεις. Στόχος μας είναι να αποδώσουμε σε κατοίκους και επισκέπτες της λίμνης Πλαστήρα ολοκληρωμένες παρεμβάσεις οι οποίες αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. Στρατηγικός στόχος είναι να μετατρέψουμε τα χωριά της λίμνης Πλαστήρα σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και στην επανακατοίκηση της περιοχής μας Ερχόμαστε να καλύψουμε τις χαμένες δεκαετίες και να αποκαταστήσουμε τα λάθη του παρελθόντος. Αποδεικνύουμε ότι είναι εφικτά όσα για κάποιους φάνταζαν αδύνατα και εγκατέλειψαν τα χωριά στη μοίρα τους».