Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καταγγέλλουν «Μειοψηφίες επιχειρούν λουκέτα»

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 09:32

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα οποία τελούν υπό κατάληψη ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για τα μαθήματα του εξαμήνου και την εξεταστική.

 

Φοιτητές καταγγέλλουν ότι μειοψηφία φοιτητών, ακόμη και σε τμήματα που αποφάσισαν τη μη συνέχιση των καταλήψεων, επιχειρούν ανατροπή αποφάσεων μέσα από νέες γενικές συνελεύσεις που ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή και κρατούν σε εγρήγορση φοιτητές που αυτή την περίοδο είτε παραδίδουν εργασίες είτε συμμετέχουν ήδη στις εξετάσεις.

Η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρέμεινε η ίδια χθες. Υπό κατάληψη βρίσκονται τα παιδαγωγικά τμήματα προσχολικής αγωγής, δημοτικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και το ΙΑΚΑ στον Θόλο, τα τμήματα Πολιτισμού και Γλωσσικών Σπουδών στο κτίριο Γκλαβάνη και τα τμήματα Αρχιτεκτόνων και Ηλεκτρολόγων στην Πολυτεχνική Σχολή.

Σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα, οι καταλήψεις έχουν λήξει, με τους φοιτητές να ολοκληρώνουν μαθήματα εξαμήνου και να δίνουν εξεταστική. Ακόμη και στα υπό κατάληψη τμήματα γίνονται εξ αποστάσεως είτε τα μαθήματα είτε η εξεταστική εκτός από την Αρχιτεκτονική και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. 

 

Σήμερα θα γίνει νέος γύρος γενικών συνελεύσεων προκειμένου τα τμήματα να αποφασίσουν για συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο νομοσχέδιο για την δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Η πλειοψηφία των φοιτητών αντιδρά στη συνέχιση των κινητοποιήσεων που θέτουν σε κίνδυνο εξάμηνο και εξεταστική. Και αυτό εκφράζεται στις γενικές συνελεύσεις που γίνονται νόμιμα. Όμως αυτή την περίοδο οι φοιτητές προετοιμαζόμαστε για την εξεταστική και δεν είναι δυνατό να τρέχουμε συνέχεια σε γενικές συνελεύσεις που συγκαλούνται την τελευταία στιγμή από μειοψηφίες που αντιδρούν», αναφέρουν φοιτητές του Π.Θ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις χθες, το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών ανακοίνωσε νέα γενική συνέλευση για σήμερα, κι ενώ με προηγούμενη απόφασή της η γενική συνέλευση είχε αποφανθεί να μην γίνουν άλλες κινητοποιήσεις έως τον Μάρτιο. Αντίστοιχα, και οι μηχανολόγοι μηχανικοί έχουν επίσης νέα γενική συνέλευση. «Λίγοι φοιτητές προσπαθούν να ανατρέψουν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας», διαμαρτύρονται συμφοιτητές τους που καλούνται κάθε εβδομάδα να συμμετέχουν σε διαδικασίες παραμερίζοντας μαθήματα και εξεταστική.

Πηγή: taxydromos.gr – ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ