Καρατόμηση Αναστασοπούλου;

Φωτιά βάζει στον χώρο της εκπαίδευσης της Θεσσαλίας δημοσίευμα του onlarissa που θέλει την καρατόμηση της περιφερειακής διευθύντριας Ελένης Αναστασοπούλου.

Η ίδια, σε δήλωσή της αναφέρει: «Κάποιοι θα το ήθελαν και ίσως να το προσπαθούν».

Η αλλαγή της έχει άμεση σχέση και με τα όσα έγιναν την Καρδίτσα και την με τον έτσι θέλω αποκλεισμό της διευθύντριας εκπαίδευσης από την επιτροπή επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων, κάτι που αναμένεται εντός των ημερών να πέσει στα δικαστήρια...

Προς καρατόμηση φαίνεται να οδεύει η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένης Αναστασοπούλου, σύμφωνα με δημοσίευμα του onlarissa που επιβεβαίωσε και η εφημερίδα μας από στελέχη του υπουργείου παιδείας.

Το επίμαχο δημοσίευμα ανέφερε:

«Η πληροφορία διέρρευσε αρχικά από το υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με αυτή επίκεινται αλλαγές των διευθυντών σε τέσσερις (από τις 13) περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης της χώρας.

Ως δικαιολογία αυτών των αλλαγών (καρατομήσεων κατ΄ άλλους) προβλήθηκε το γεγονός των επικείμενων κρίσεων το προσεχές Φθινόπωρο ή και η … δυσμένεια στην οποία έχουν πέσει στη νέα ηγεσία του υπουργείου, ορισμένες από τις επιλογές του διδύμου Φίλη – Κουράκη, στις συγκεκριμένες θέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, εκκρεμεί η περίπτωση του διευθυντή περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του μετά την απόφαση του υπουργείου να επιτρέψει τη λειτουργία εξεταστικού κέντρου στη Στυλίδα, παρά την αντίθετη άποψη του περιφερειακού διευθυντή, ικανοποιώντας έτσι το δήμαρχο Στυλίδας, Απόστολο Γκλέτσο, που όπως θυμόσαστε είχε ξεκινήσει απεργία πείνας για να μεταπείσει το υπουργείο!

Η παραίτηση του περιφερειακού διευθυντή δεν έγινε μεν δεκτή από τον υπουργό Παιδείας, αλλά το θέμα δεν θεωρείται λήξαν…

Εν τω μεταξύ, οι τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν κάνουν λόγο για αλλαγές δύο περιφερειακών διευθυντών, με τη μία να αφορά αυτή της Θεσσαλίας, δηλαδή την κα Ελένη Αναστασοπούλου.

Χωρίς να είναι βέβαιο ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει λάβει τις τελικές της αποφάσεις, η ανησυχία σε τοπικό επίπεδο για τη φημολογία που υπάρχει, είναι δεδομένη.

Υπάρχει άραγε καπνός χωρίς φωτιά;

Απάντηση Αναστασοπούλου

Σιβυλλική είναι η δήλωση προς τη στήλη της Ελένης Αναστασοπούλου, απαντώντας σχετικά με το δημοσίευμα περί φημολογίας για την καρατόμησή της από το υπουργείο Παιδείας.

«Κάποιοι θα το ήθελαν και ίσως να το προσπαθούν», τόνισε χωρίς να προχωρήσει σε κάποιο περαιτέρω σχόλιο…

Τα έκανε μπάχαλο στην Καρδίτσα

Ένα από τα ποιο μελανά σημεία της θητείας της κ. Αναστασοπούλου στην θέση αυτή είναι η πρόσφατη απόφασή της να εξαιρέσει με το έτσι θέλω από την επιτροπή επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων την διευθύντρια εκπαίδευσης κ. Έφη Μητσιάδη με το αιτιολογικό ότι έχει καταδικασθεί σε έξη μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Η αλήθεια είναι ότι πριν ένα χρόνο καταδικάστηκαν όλα τα μέση του ΠΥΣΠΕ που πριν από 7 χρόνια έκαναν επιλογές διευθυντών. Ένας από αυτούς προσέφυγε στην δικαιοσύνη πιστέυοντας ότι αδικήθηκε στην συνέντευξη και το πρωτόδικο δικαστήριο τον δικαίωσε προσωρινά.

Η υπόθεση όμως θα κριθεί οριστικά στο εφετείο και μέχρι τότε ποινή σε λογίζεται. Όμως, η κ. Αναστασοπούλου εξαίρεσε παρανόμως την κ. Μητσιάδη, κάτι που αναφέρουν ρητώς και ένα σωρό νομικές γνωματεύσεις που αναφέρουν ότι ποινές λογίζονται μόνο όσες είναι τελεσίδικες και είναι εγγεγραμμένες στο ποινικό μητρών, κάτι πουν δεν ισχύει για την κ. Μητσιάδη.

Όμως, η κ. Μητσιάδη δεν έκανε πίσω και προσέφυγε στο διοικητικό εφετείο που αναμένεται να εκδώσει εντός της εβδομάδας οριστική απόφαση που αναμένεται να την δικαιώνει.

Αυτά τα γνωρίζουν στο υπουργείο και ίσως περιμένουν την απόφαση περιφερειακής διευθύντριας για να την αλλάξουν, μιας και τέτοια περίπτωση χαρακτηρίζεται πό κύκλους του υπουργείου πρωτόγνωρη στα χρονικά.

Η ενδεχόμενη δικαίωση της κ. Μητσιάδη θα οδηγήσει την περιφέρεια να κάνει από την αρχή τις συνεντεύξεις των διευθυντών που όμως έχουν ήδη ολοκληρωθεί, αλλά με παράνομη σύνθεση, αν υπάρξει δικαστική απόφαση που θα ακυρώνει τις αποφάσεις της κ. Αναστασοπούλου.