Με την υπουργό πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε ο βουλευτής της Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 11:47

κάνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας.

Στην τελευταία επίσκεψη της στο νομό μας, μαζί με τον κ. Σπάνια είδε από κοντά τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, στα διάφορα ιστορικά μνημεία, όπως στο ναό του Απόλλωνα.

Ηκ. Μενδώνη ενημέρωσε ότι το Υπουργείο προχωρά τηναντιπλημμυρική θωράκιση του έργου και σήμερα βρισκόμαστε στην διαδικασία εκπόνησης σχετικής μελέτης. Ιδιαίτερα συζητήθηκε η αναστήλωση του αρχαϊκού ναού, και η ανασκαφή των υποκείμενων στρωμάτων αυτού, τονίζοντας την πολλή μεγάλη σημασία του έργου, το οποίο πρέπει να προχωρήσει και να αναδειχτεί.

 Έγινε αναφορά στο θέμα της εκκλησίας του Ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου του Ρούμ Παλαμά και τις ενέργειες που έγιναν για την αποκατάσταση των ζημίων μετά την θεομηνία.Η κ. Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Σπάνια ότι η σχετική μελέτη για την πλήρη προστασία του Ιερού Ναού,  βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου από τις υπηρεσίες του Υπουργείου πολιτισμού.

Στην συζήτηση θίχτηκε το θέμα για την ανάγκη προστασίας του Μουσείου, των έργων τέχνης της Πινακοθήκης, και των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

Τέλος ο κ. Σπάνιας ζήτησε από την Υπουργό την στήριξη του νομού μας, λόγω των μεγάλων καταστροφών που έχει υποστεί. «Θεωρώ  κ. Μενδώνη ότι το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνδυασμό με το Υπουργείο Τουρισμού και την αυτοδιοίκηση, μπορούν να βοηθήσουν, εκπονώντας και εφαρμόζοντας ένα σχέδιο το οποίο θα έχει σαν στόχο να ενημερώσει, και να προβάλλει τον πολιτισμικό μας πλούτο, τους αρχαίους ναούς,τα μνημεία μας, τους μοναδικούς θρησκευτικούς μας προορισμούς, βοηθώνταςέτσι την σταδιακή ανασυγκρότηση και την αναστήλωση της τοπική μας οικονομίας.

Ο νομός Καρδίτσας κ.Υπουργέ χρειάζεται την ενεργοποίηση και την συνεργασία όλων μας για να μπορέσει γρήγορα να επανέλθει στην κανονικότητα.»