Γιατί σιωπά ο Δήμαρχος για το νερό στο Μπελοκομίτη;

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 19:04

Η περίεργη σιωπή του Δημήτρη Τσιαντή για το τεράστιο θέμα της ύδρευσης στο Μπελοκομίτη...

Εδώ και 15 ημέρες αναφερθήκαμε στο πρόβλημα νερού που αντιμετωπίζει το Μπελοκομίτη και την ολιγωρία της Δημοτικής αρχής στο θέμα της επίλυσης του προβλήματος της ύδρευσης. Γράφαμε λοιπόν ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας παραδίδει στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα το έργο (διυλιστήριο, αγωγοί, δεξαμενές), που θα υδρεύσουν το Νεοχώρι, την Νεράιδα και αν υπάρξει ανάγκη και άλλα Δ.Δ. του Δήμου.

Αναφέραμε όμως ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει οι διαδικασίες για να προχωρήσουν τα έργα για να πάρει νερό από το έργο αυτό και το Μπελοκομίτη, κάτι που δεν έγινε. Μάλλον από το 2011 που είναι δήμαρχος ολόκληρης της περιοχής, τα έξη αυτά χρόνια δεν έφτασαν στον Δήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για να μάθει ότι πρόβλημα νερού αντιμετωπίζει και το Μπελοκομίτη.

Ενώ λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια η περιφέρεια έβρισκε χρήματα για να μπαλώνει τα λάθοι στις μελέτες και να διορθώνει κατασκευαστικά λάθη, ο δήμος Λίμνης Πλαστήρα δεν θεώρησε σκόπιμο να ζητήσει να βρεθούν άλλες 250 χιλιάδες ευρώ για να φτάσει ο αγωγός ως το Μπελοκομίτη. Φυσικά, ποτέ δεν διατύπωσε κάποιο ολοκληρωμένο αίτημα για το θέμα αυτό στο αρμόδιο υπουργείο, όπου θα μπορούσαμε όλοι μαζί να πετύχουμε την σχετική χρηματοδότηση.

Πρόσφατα έκλεισε μέτρο του ΕΣΠΑ για ύδρευση και το αίτημα που έγινε από την αντιπεριφέρεια, απορρίφθηκε από την διαχειριστική αρχή μιας και ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα δεν είχε εξασφαλίσει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις. Έτσι, τρέχουν τώρα να ολοκληρώσουν την σχετική γραφειοκρατία και περιμένουν την επόμενη ευκαιρία που κανείς δεν ξέρει πόσο θα αργήσει. Εν τω μεταξύ όμως το Μπελοκομίτη θα συνεχίσει να διψάει.

Αλήθεια, αν ένας δήμαρχος δεν μπορεί να βρει σε έξη χρόνια 250 χιλιάδες ευρώ για να λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης ενός χωριού, πόσες πενταετίες θα χρειαστεί για να βάλει σε αναπτυξιακή τροχιά έναν από τους ποιο προνομιακούς δήμους της χώρας; Αντί να έρθει ο δήμος και να δώσει ώθηση στις προσπάθειες των ιδιωτών που επένδυσαν στην περιοχή, με την στάση του σαμποτάρει κάθε καλή προσπάθεια.

Αλήθεια, γιατί ο δήμος σιωπά; Γιατί ο Δήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα δεν βγαίνει να πει την άποψή του επί του θέματος και κρύβεται; Μήπως τελικά η σιωπή αυτή είναι περισσότερο ένοχη από ότι γνωρίζουμε;

Τώρα, όσον αφορά το Νεοχώρι, τελειώνει ο Ιούλιος και ακόμη νερό δεν έτρεξε στις βρύσες από το νέο έργο. Ευτυχώς έβρεξε και έσωσε ο καιρός την κατάσταση. Σε μερικές μέρες όμως τα πράγματα θα γίνουν και πάλι δύσκολα. Άραγε, θα βγει το καλοκαίρι και ακόμη θα περιμένουμε το νερό από τη Λίμνη; Ήδη η μισή χρονιά χάθηκε. Μέχρι 20 Αυγούστου είναι το πρόβλημα. Θα καταφέρουν επιτέλους να σώσουν μια δουλειά στην ώρα τους;