ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ:

Οι άνθρωποι των βουνών έφεραν άλλον αέρα στην πόλη

 «Οι Αργιθεάτες είναι, μια ξεχωριστή ψηφίδα σε αυτό τον μωσαϊκό της Λαρισαϊκής κοινωνίας και με το ιδιαίτερο ύφος και ήθος έχουν μπολιάσει και την ζωή της πόλης», τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Αργιθεατών Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος».

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξέφρασε τη χαρά του «που μετά από 4 χρόνια, όπως είπατε, μας δίνεται η δυνατότητα να ξαναβρεθούμε πάλι. Ανταμώνουμε σε αυτή την κατάμεστη αίθουσα που δείχνει πόσο πολύ σας είχε λείψει. Αγαπητέ Περιφερειάρχη (Δημήτρη Κουρέτα), εμείς οι καμπίσιοι ομολογώ ότι αντιμετωπίζουμε με μια ζήλια, καλώς εννοούμενη, τους ορεσίβιους, τους βουνίσιους. Είχα συμμαθητές, Αργιθεάτες και “ζήλευα” που είχανε σπίτι στα ορεινά, στα βουνά. Αλλά για να έχει κανείς πρόσβαση στα ορεινά χρειάζεται και υποδομές, οπότε προσυπογράφω ότι σου ζητάει ο δήμαρχος Αργιθέας (Ανδρέας Στεργίου). Έχω επισκεφθεί τα Βραγγιανά και την ευρύτερη περιοχή και πραγματικά χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά. Όμως, οι άνθρωποι των βουνών μας έφεραν έναν άλλον αέρα στην πόλη. Επειδή, ακριβώς, είναι πιο δύσκολος ο τρόπος ζωής, είναι πιο σκληραγωγημένοι, πιο επίμονοι, πιο δημιουργικοί. Έχουν υπομονή και επιμονή που τους χαρακτηρίζει και εντέλει προκόβουνε, έχοντας αυτά ως εφόδια. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί αυτό το ιδιαίτερο ύφος και ήθος των Αργιθεατών έχει μπολιάσει και την κοινωνική ζωή της πόλης. Οι Αργιθεάτες είναι μια ξεχωριστή ψηφίδα σε αυτό τον μωσαϊκό της Λαρισαϊκής κοινωνίας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Σιατραβάνη και τα μέλη του προεδρείου «γιατί με τις δράσεις σας μεταλαμπαδεύετε τα ήθη, τα έθιμα και τις ιδιαίτερες παραδόσεις του τόπου καταγωγής σας, στα νεότερα μέλη του συλλόγου σας, και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μια εποχή που η παγκοσμιοποίηση επιχειρεί να ισοπεδώσει τα πάντα, να καταλύσει πρότυπα και αξίες».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/HR8vEKChtbg?si=o54D0dK6_PyNYKex