Ελεγχόμενη από Κασελάκη η νέα Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Η συμμετοχή στις εκλογές για την Ν.Ε. Καρδίτσας ήταν κοντά στο 1/3 όσων είχαν ψηφίσει για πρόεδρο, ενώ τρεις πρώην βουλευτές δεν προσήλθαν να ψηφίσουν παρ’ ότι παραμένουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξελέγη η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και στον νομό Καρδίτσας. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με την οργάνωση να μην ανακοινώνει τον αριθμό των ψηφισάντων και τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν είναι πάνω από το 1/3 όσων είχαν πάει στις κάλπες για να ψηφίσουν για πρόεδρο όταν εξελέγη ο Στέφανος Κασελάκης.

Οι εκλογές διεξήχθησαν από τις 10 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν σε Καρδίτσα, Μουζάκι,  Σοφάδες, Παλαμά, Λαζαρίνα και Προάστιο.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα και την εφαρμογή τη ποσόστωσης του 50% σε γυναίκες στην νέα Νομαρχιακή Επιτροπή εκλέγονται κατά αλφαβητική σειρά:

Αναστασοπούλου Δανάη, Αρχοντής Βασίλειος, Γιαννέλος Κωνσταντίνος, Γκίνης Κωνσταντίνος, Γούλας Αθανάσιος, Καλαμάκη Ελένη, Καλπία Παρασκευή, Κοντογεώργου Ευαγγελία, Μούντζια Ουρανία, Μπουγουλιάς Απόστολος, Μπούρας Αθανάσιος, Νταφοπούλου Χριστίνα, Ντούρβα Παρασκευή, Παππά Ειρήνη, Παππάς Σεραφείμ, Πουλιάρης Παναγιώτης, Σιωρόπουλος Δημήτρης, Τόσκα Ερμελίντα, Τσομπανίδης Χρυσόστομος.

Από τα 19 μέλη της νέας Ν.Ε. τα 14 μέλη πρόσκεινται καθαρά στον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, με τον αριθμό αυτό να μπορεί να φτάσει και ακόμη παραπάνω.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα, απέτυχαν να εκλεγούν ενώ κάποιοι εξελέγησαν οριακά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν προσήλθαν καν στην ψηφοφορία, τουλάχιστον τρεις πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα που όμως δεν έχουν φύγει από το κόμμα και αυτό έκανε αίσθηση στα μέλη.

Τέλος, κάποιοι εκτιμούν ότι η μικρή συμμετοχή οφείλεται και στο γεγονός ότι η απερχόμενη Ν.Ε. ανακοίνωσε πολύ αργά ότι θα γίνουν εκλογές.