ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΕΖΟΥΛΑΣ ΑΠΟ 12/4/2024

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 09:15

Από Παρασκευή 12 Απριλίου και εφεξής, το Περιφερειακό Ιατρείο Πεζούλας θα λειτουργεί στο κτίριο του παλαιού δημαρχείου Νευρόπολης, στα Καλύβια της Πεζούλας.

Αυτή είναι η απόφαση που έλαβαν η διευθύντρια του Κ.Υ. Μουζακίου κ. Αθανασία Τζανακάρη με το δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Νάνο, αφού επιθεώρησαν τις υποδομές. Η μετεγκατάσταση του Ιατρείου κρίθηκε σκόπιμη, ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση της συντήρησης του κτιρίου από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και η απόδοσή του στην 5η ΥΠΕ, για την δημιουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου. Οι νέες εγκαταστάσεις είναι προφανώς πιο σύγχρονες, όπως οι συνδέσεις με τα δίκτυα, διαθέτει εφημερείο ιατρών, βοηθητικούς χώρους, κ.α. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το κτίριο είναι εύκολα προσβάσιμο στους επισκέπτες της περιοχής και διαθέτει χώρους στάθμευσης.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας είναι έτοιμη να καταθέσει το τεχνικό δελτίο για το κτιριολογικό πρόγραμμα ύψους 450.000 ευρώ και 100.000 ευρώ ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για το Πολυδύναμο Ιατρείο. Οι μελέτες εκπονήθηκαν από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, σε συνεργασία με την υπηρεσία της 5ης ΥΠΕ. Προβλέπονται ιατρεία ειδικοτήτων, ιατρεία επειγόντων περιστατικών (παθολογικό – χειρουργικό) θάλαμος βραχείας νοσηλείας 2 κλινών, εφημερείο ιατρών, εργαστήρια, ακτινοσκοπικό μηχάνημα και άλλος εξοπλισμός. Οι οικονομικοί πόροι είναι εξασφαλισμένοι από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων στο οποίο είναι ενταγμένο το έργο.

Ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα δήλωσε για το θέμα: «Θέσαμε τις υπηρεσίες υγείας σε υψηλή προτεραιότητα για δύο ουσιαστικούς λόγους: α) Διότι τις έχουμε όλοι ανάγκη όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες των χωριών μας. Β) Την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη ανάγκη έχει ο Τουρισμός της Λίμνης Πλαστήρα, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες υγείας είναι αυτονόητη προϋπόθεση για άνοιγμα στην διεθνή τουριστική αγορά που επιχειρούμε. Η επένδυση στην Υγεία δημιουργεί προστιθέμενη αξία στη Λίμνη Πλαστήρα, γι’ αυτό και είναι σταθερή επιλογή μας. Επόμενος στόχος είναι η στελέχωση με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό».

Η διευθύντρια του Κ.Υ. Μουζακίου κ. Τζανακάρη δήλωσε: «Επισκέφθηκα με τους συνεργάτες μου κατ’ εντολή της 5ης ΥΠΕ για αυτοψία στο νέο χώρο όπου θα στεγαστεί από την Παρασκευή 12/4/2024 το Π.Ι. Πεζούλας. Πρόκειται για άριστη επιλογή από άποψη θέσης.  Το πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο με ευθύνη του Δήμου, εξασφαλίζει συνθήκες αξιοπρεπείς, όπως αρμόζει στην Υγεία.  Είμαστε βέβαιοι ότι σε συνεργασία με το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα το ιατρείο θα λειτουργήσει απρόσκοπτα, σε ότι μας αφορά θα ζητήσουμε άμεσα την ανάλογη στελέχωση.»