Πρόεδρος Κοινότητας Βλοχού Καρδίτσας: «Τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και επτά μήνες από το πέρασμα της κακοκαιρίας»

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 10:54

Σε ένα χωριό που δεν έχει μείνει τίποτα από τις 180 κατοικίες συνεχίζουν να έρχονται λογαριασμοί της ΔΕΗ και του νερού, δήλωσε στον Talk Radio 98,9 και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βλοχού, Βασίλης Καλογιάννης,

παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της πολιτείας. «20-30 κιλοβατώρες σε τέσσερις μήνες η κατανάλωση των ελάχιστων νοικοκυριών που προσπάθησαν να καθαρίσουν ότι μπορούσαν» είπε ο κ. Καλογιάννης, παρά τις προσπάθειες του δεν εχει καταφέρει να βρει άκρη. Οι προσπάθειες έχουν πέσει πλέον στο Δήμο Παλαμά και ενδεχομένως να υπάρξει επικοινωνία με τον αρμόδιο υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης, Χρήστο Τριαντόπουλο. 

Να σημειωθεί πως επτά μήνες τώρα δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα, ενώ στο χωριό δεν παραμένει κόσμος πέρα από τέσσερις οικογένειες οι οποίες είναι σε ψηλά σπίτια που δεν έχουν πάρει νερό, μετά από αρκετές συζητήσεις ο Δήμος Παλαμά, ζήτησε τη μετεγκατάσταση του χωριού, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι κάτοικοι που επιθυμούν να μείνουν στην περιοχή τους κάτι που έγινε αποδεκτό. Συνολικά 158 οικογένειες αναμένεται να μετακινηθούν πάντως ακόμα δεν έχουν λάβει τις τελικές απαντήσεις από τους αρμόδιους.

Εν τω μεταξύ όπως είπε ο κ. Καλογιάννης, ούτε και οι επιδοτήσεις των ενοικίων έχουν πιστωθεί παρά μόνο σε ένα 5% των κατοίκων, ενώ την περασμένη εβδομάδα οι κάτοικοι προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας, έκλεισαν για λίγο το δρόμο στη γέφυρα του Ενιπέα, με στόχο να ακουστεί η φωνή τους.

Όπως είπε ο πρόεδρος της κοινότητας ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας έχει καταστραφεί και οι αποζημιώσεις που πήραν οι κάτοικοι και με τις οποίες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα , με δεδομένο ότι δεν υπάρχει εισόδημα, είναι 5.000 ευρώ για την αποκατάσταση του σπιτιού και 6.600 ευρώ για την οικοσυσκευή.