Τέλος στην αγωνία...

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 16:34

Ανακοινώθηκαν οι Βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ των υποψηφιών των φετινών Πανελληνίων, βάζοντας, έτσι, τέλος στην αγωνία.

Τέλος στην αγωνία εκατοντάδων υποψηφίων των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των βάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ των υποψηφιών των φετινών Πανελληνίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Στην Καρδίτσα

Σε υψηλό επίπεδο κυμάνθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές που εδρεύουν στο νομό Καρδίτσας.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ). Φέτος η βάση εισαγωγής ήταν τα 18200 μόρια, έναντι 18198 μορίων πέρισυ. Η βάση σημείωσε μια μικρή αύξηση, αλλά ουσιατικά διατηρήθηκε στα ίδια πολύ υψηλά επίπεδα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Η βάση εισαγωγής τα12591 μόρια έναντι 8.849 μορίων πέρυσι. Η βάση σημείωσε μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ: Η βάση εισαγωγής φέτος είναι επίσης πολύ υψηλή και συγκεκριμένα τα 14532 Μόρια, έναντι 14551 μορίων πέρυσι. Η βάση σημείωσε ελάχιστη μείωση.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ: Φέτος η βάση εισαγωγής είναι τα 60101 μόρια έναντι 5.998 μορίων πέρυσι. Η βάση σημείωσε μια μικρή αύξηση.

ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Η Δασοπονία επανέκαμψε μετά από μερικά χρόνια που κινδύνεψε με μεταφορά της στο Καρπενήσι και η βάση της φέτος είναι τα 10260 μόρια.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΝΟΥΣΚΑ

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τους μαθητές και μαθήτριες που μετά από μια μακρά και επίπονη προσπάθεια, βλέπουν σήμερα τους κόπους τους να δικαιώνονται.

Τους εύχομαι από καρδιάς να έχουν μια φοιτητική ζωή πλήρη, με τη χαρά της γνώσης και αξέχαστες εμπειρίες, ώστε να διαμορφώσουν τον επιστημονικό και επαγγελματικό χαρακτήρα και καλλιέργεια, που θα ανοίξει ευρείς ορίζοντες στη μετέπειτα ζωή τους.

Πολλά συγχαρητήρια στους γονείς και κηδεμόνες, που όλη την περίοδο της προετοιμασίας στήριζαν τις προσπάθειες των παιδιών, υλικά και ηθικά με την αγάπη τους.

Θέλω ακόμη να συγχαρώ τους Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που με τις προσπάθειες τους, αφενός οικοδόμησαν τη γνώση στους μαθητές τους, και αφετέρου πλαισίωσαν και στήριξαν αξιόπιστα και αποτελεσματικά την όλη διαδικασία σε όλα της τα στάδια.

Στους υποψήφιους που δεν κατάφεραν σ΄ αυτή τη φάση να αγγίξουν το όνειρό τους, θέλω να πω πως οι πανελλαδικές είναι μόνο μια από τις πολλές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη ζωή, και πως με πίστη στον εαυτό τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους θα πορευθούν για την επίτευξη των στόχων τους.

Καλές σπουδές στους επιτυχόντες, καλή σταδιοδρομία, και καλή τύχη σε όλους!