Συνάντηση Αερολεσχών Καρδίτσας με τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και πρώην Υπουργό Κο Τσιάρα, σχετικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες τού αεροδρομίου Μυρίνης

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 18:53

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, εκπρόσωποι των τριών Αερολεσχών της Καρδίτσας μαζί με τον Καθηγητή Κο Χρήστο Κυριάκο, Καθηγητή Πανεπιστημίου στη πολεοδομική ανάπτυξη και αστικό σχεδιασμό στο Tours Γαλλίας, επισκέφθηκαν τον Κο Τσιάρα.

Του έγινε παρουσίαση από τον Κο Κυριάκο των αναπτυξιακών δυνατοτήτων τού αεροδρομίου Μυρίνης έτσι ώστε να αποκτήσει η Δυτική Θεσσαλία ένα δυνητικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης. Η παρουσίαση εστιάστηκε στην συρροή δυο παραμέτρων. Πρώτον, στην αυξανόμενη ευρωπαϊκή τάση για αεροπορική τουριστική περιήγηση διά μέσου μικρών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Δεύτερον, στο πλούσιο ανάγλυφο τού ορεινού τοπίου και στην ύπαρξη ελκυστικών μνημείων και περιοχών όπως ή Λίμνη Πλαστήρα, τα Μετέωρα και τον απέραντο θεσσαλικό κάμπο.

Ό κύριος Υπουργός αντιλήφθηκε ότι είναι κρίμα ένας τόσο σημαντικός τουριστικός προορισμός όπως η Λίμνη Πλαστήρα να μην προσφέρει σχεδόν τίποτα στην τοπική οικονομία τής πόλης τής Καρδίτσας.

Ο Κύριος Τσιάρας άκουσε με προσοχή και δεσμεύτηκε πως πολύ σύντομα θα φροντίσει να γίνει νέα συνάντηση σχετικά με το θέμα με τοπικούς φορείς των οποίων είναι αρμοδιότητα το αεροδρόμιο ώστε να ξεκινήσουν ενέργειες προς την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξής του για το συλλογικό καλό του τόπου μας.

Οι Αερολέσχες Ν Καρδίτσας