Το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας προωθεί την επαναχρησιμοποίηση

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν  στο πλαίσιο του  προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Επαναχρησιμοποίηση- Τίποτα δεν πάει χαμένο».

Το εγκεκριμένο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρόγραμμα υλοποιεί ομάδα  μαθητών και μαθητριών της Τρίτης τάξης του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας από τον Ιανουάριο 2024 με τον συντονισμό και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών Μαρίας Παπαζήση, Ιφιγένειας Τριχιά και Αρετής- Σωτηρίας Τάντου.  Σκοπός του προγράμματος  είναι η ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα και η διαμόρφωση  οικολογικής συνείδησης.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου τα παιδιά με την συνοδεία των καθηγητριών  και της εκπαιδευτικού γεωπόνου Φωτεινής Παπαευαγγέλου επισκέφθηκαν το Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ) στα Γρεβενά, όπου ενημερώθηκαν για τους τρόπους διαχείρισης απορριμμάτων και ενίσχυσης της κυκλικής οικονομίας καθώς και την πρωτοποριακή δράση του ΚΔΕΥ, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, παρέδωσαν αντικείμενα προς επαναχρησιμοποίηση που έφεραν μαζί τους και πήραν δωράκια για αγαπημένα τους πρόσωπα.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων  και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα ζώα και τα μανιτάρια   μέσα στο φυσικό περιβάλλον τους σε διοράματα, τα οποία αποτελούν προσομοίωση των συνθηκών διαβίωσης και καρποφορίας.

Ο διευθυντής κ. Ιωάννης Πετεινάρας, ο σύλλογος διδασκόντων, οι μαθητές και οι μαθήτριες  του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας ευχαριστούν:

  - την Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ) για την συνεργασία και ιδιαίτερα  την  κ. Ευγενία Καραμπάτσιου για  την εξαιρετική παρουσίαση

- το προσωπικό του Κ.Δ.Ε.Υ. Γρεβενών για την θερμή υποδοχή

 

- το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα για την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση