Υπόθεση Λυγγερίδη: Δύο 20χρονοι για αθλητική βία και ο δίδυμος αδελφός για ναρκωτικά οι συλληφθέντες από την Καρδίτσα

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 14:27

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να αρχίσουν οι απολογίες των 67 συλληφθέντων και ανάμεσά τους και δύο 20χρονων παιδιών από την Καρδίτσα, που εμπλέκονται στην δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ενώ συνελήφθη και ο δίδυμος αδελφό του ενός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών...

Το οικογενειακό προφίλ των τριών παιδιών από την Καρδίτσα που το Σαββατοκύριακο θα απολογηθούν για πολύ σοβαρά αδικήματα...

Όπως αποκλειστικά έγραψε την περασμένη Δευτέρα η ΑΛΗΘΕΙΑ και το www.alithianews.gr στα χέρια της αστυνομίας στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ανάμεσα στους 67 συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη και σε άλλα επεισόδια αθλητικής βίας, βρίσκονται και δύο 20χρονα παιδιά από την Καρδίτσα.

Πρόκειται για άτομα που διέμεναν στην Καρδίτσα με την οικογένειά τους και πήγαιναν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν αγώνες του Ολυμπιακού, τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και σε άλλα αθλήματα και εκεί φέρονται ότι εμπλέκονται και σε θέματα βίας.

Ο ένας 20χρονος, φέρεται να γνώρισε τον 18χρονο που έχει ομολογήσει ότι έριξε την μοιραία ναυτική φωτοβολίδα στον Γιώργο Λυγγερίδη και τον σκότωσε, στο εξοχικό τους στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Οι οικογένειες του καθ’ ομολογία δολοφόνου και του 20χρονου Καρδιτσιώτη, έχουν εξοχικά δίπλα – δίπλα και εκεί γνωρίστηκαν και τα παιδιά.

Ο πατέρας του κατηγορουμένου είναι δημόσιος υπάλληλος και η μάνα ιατρός.

Ο άλλος 20χρονος που συνελήφθη, είναι δίδυμος και μαζί συνελήφθη και ο αδελφό του.

Ο ένας αδελφός εμπλέκεται σε θέματα αθλητικής βίας, ενώ ο δίδυμος αδελφό του σε υπόθεση κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Κατά την έρευνα στο σπίτι κατά την διάρκεια της σύλληψης του πρώτου, βρέθηκαν και ναρκωτικά στην κατοχή του αδελφού του. Είναι όμως μέσα στους συλληφθέντες.

Ο πατέρας του είναι καθηγητής και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο παιδιά πρωτοστατούσαν σε καταλήψεις και είχαν βίαιη συμπεριφορά και την περίοδο που φοιτούσαν στο Λύκειο.

Οι δύο Καρδιτσιώτες ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν από την αστυνομία Καρδίτσας και μεταφέρθηκαν στην Αθήνα για τα περαιτέρω.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι δύο 20χρονοι συμμετείχαν και σε ομάδες φιλάθλων και σε ομάδα της Καρδίτσας.

Από την Αθήνα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουν οι απολογίες των συλληφθέντων και μετά από αυτές οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή τους ή όχι.

Βαρύ κατηγορητήριο

Την απάντηση τους στο βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους, καλούνται να δώσουν το Σάββατο και την Κυριακή, οπότε θα βρεθούν για τις απολογίες τους ενώπιον των Ανακριτών οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης οπαδών, μέλη της οποίας εμπλέκονται στην θανάσιμη επίθεση που δέχθηκε ο αστυνομικός Γιώργος Δουλγγερίδης.

Οι 67 κατηγορούμενοι έλαβαν ήδη προθεσμίες για τις απολογίες τους για το Σαββατοκύριακο,με την πλειονότητα τους να δηλώνει, μέσω των συνηγόρων τους, ότι δεν έχει καμία σχέση σε όσα τους αποδίδονται.

Η απολογητική διαδικασία αναμένεται ότι θα ξεκινήσει το Σάββατο το πρωί οπότε θα μεταχθούν στα δικαστήρια για να βρεθούν ενώπιον των πέντε Ανακριτών που ορίστηκαν για την υπόθεση, οι πρώτες ομάδες κατηγορουμένων, ενώ οι απολογίες θα συνεχιστούν και την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση,στην οποία εμπλέκονται συνολικά 160 πρόσωπα, περιλαμβάνει 12 βαριά κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.

Σύμφωνα με τη δίωξη, πέντε κατηγορούμενοι βαρύνονται με κατηγορία που αφορά διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς τους αποδίδεται ηγετικός, κεντρικός ρόλος στην λειτουργία της οργάνωσης που σύμφωνα με την δικογραφία είχε συγκεκριμένη δράση με φόντο την αθλητική δραστηριότητα της ομάδας τους.

Κορυφαία θέση στη δικογραφία κατέχει ο βίαιος θάνατος του αστυνομικού, εγκληματική πράξη που σύμφωνα με τις αρχές είναι αποτέλεσμα οργανωμένης απόφασης για επίθεση κατά αστυνομικών, η οποία ελήφθη από την ιεραρχία της οργάνωσης και εκτελέστηκε από μέλη της.

Ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής του κάθε κατηγορούμενου,η δίωξη μεταξύ άλλων αφορά τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για:

*Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

*Ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

*Ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

*Συνέργεια στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

*Έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

*Ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

*Συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

*Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση.

*Ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση.

*Εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά την διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.

*Ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες που καλούνται να απολογηθούν για σοβαρά αδικήματα είναι ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου κρατούμενου ο οποίος ομολόγησε πως πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που έκοψε το νήμα της ζωής του αστυνομικού έξω από το κλειστό γήπεδο Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συνολικά οι ανήλικοι στην υπόθεση είναι δεκαπέντε.                                                                                              

Επτά κατηγορούμενοι, από τους οποίους οι τρεις είναι στην ομάδα των 67, εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών χωρίς ωστόσο να τους αποδίδεται συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Οι σχέσεις του αρχηγού της Θύρας 7 με τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Ιωσήφ Α. ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Είναι ο άνθρωπος που κατηγορείται κυρίως για τη Διεύθυνση της Εγκληματικής Οργάνωσης και όλοι τον «δίνουν» ως «αρχηγό» της Θύρας 7 που έχει το γενικό πρόσταγμα σε όλα. Από τα εισιτήρια στους οργανωμένους μέχρι και τις επιθέσεις σε αστυνομικούς και οπαδούς αντίπαλων ομάδων.

Προστατευόμενος μάρτυρας στις 7 Φεβρουαρίου αποκάλυψε στις Αρχές την πλούσια… δράση του

Όπως ανέφερε: «Σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού ο Ιωσήφ βρίσκεται με καρτελάκι στον αγωνιστικό χώρο. Μαζί με άλλους δυο, τον Κιάτο και τον Μάριο, μετά τα επεισόδια στο Ρέντη, δεν προσήχθησαν μαζί με όλους εμάς και όπως άκουσα να συζητιέται αργότερα φυγαδεύτηκαν μαζί με την αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού. Επειδή πηγαίνω αρκετά χρόνια στο γήπεδο, αυτοί οι τρεις μαζί με κάποιους άλλους είναι τα άτομα που ασχολούνται ενεργά με τη Θύρα 7, είναι σχεδόν σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού στα περισσότερα αθλήματα. Συνήθως κάθονται εντός του αγωνιστικού χώρου, κάποιοι φοράνε καρτελάκι και παίρνουν αποφάσεις τόσο για την οργάνωση της κερκίδας με συνθήματα, πανό κλπ όσο και για τα μεγάλα επεισόδια που πρόκειται να συμβούν. Εννοώ ότι σε επεισόδια που έχουν συμβεί είτε με την αστυνομία, είτε με αντίπαλους οπαδούς, αυτοί είναι που θα έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο που θα πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις».

Ένας άλλος προστατευμένος μάρτυρας στις 25 Ιανουαρίου λέει για τον Ιωσήφ:

«Τον έχω δει να μπαίνει και στη φυσούνα στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Το θυμάμαι αυτό γιατί μου έκανε πολύ εντύπωση το να μπαίνει και στη φυσούνα δεν θυμάμαι ακριβώς σε ποιον αγώνα ήταν. Πάντως αυτό έγινε ή στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου ή στην αρχή της φετινής περιόδου. Επίσης αυτός δίνει και τις εντολές στον οργανωτή και όταν κάποιοι δεν υπακούσουν, μαζεύει ομάδα δικών του ατόμων και τραμπουκίζουν και δέρνουνε τα άτομα που δεν υπακούν. Οι συμπεριφορές τους αυτές δείχνουν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στη Θύρα 7 με επικεφαλής τον Ιωσήφ».

Είναι προφανές πως για να υπάρχει το ελεύθερο για να μπορεί κάποιος να εξέλθει και να εισέλθει στη φυσούνα θα πρέπει προηγουμένως να υπάρχει εντολή από την διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και την φυσική ηγεσία της ομάδας. Από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, καθίσταται ηλίου φαεινότερο πως ο Ιωσήφ Α. ήταν ο απόλυτος ενδιάμεσος μεταξύ της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του προέδρου της ομάδας και των οργανωμένων οπαδών.

Το χρονικό της φονικής επίθεσης και τα βίντεο που «καίνε» τους συλληφθέντες

Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί χρειάστηκε να επεξεργαστούν τα 8,5 gb βιντεοληπτικού υλικού της υπόθεσης του Ρέντη, διάρκειας 25 λεπτών, προκειμένου να τοποθετήσουν τον κάθε έναν από τους δράστες της επίθεσης κατά των αστυνομικών, το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου του 2023, όταν και δολοφονήθηκε ο αστυνομικός, Γιώργος Λυγγερίδης.

Η έξοδος των χούλιγκαν από το κλειστό γήπεδο βόλεϊ, «Μελίνα Μερκούρη», καταγράφεται κατά τη διάρκεια του 1ου σετ, όταν το σκορ ήταν 18-12. Ο 27χρονος μάνατζερ τράπερ φαίνεται να συνομιλεί με τον 40χρονο αρχηγό της θύρας 7 τον επονομαζόμενο «κοντό» που βρίσκεται μέσα στο παρκέ. Πληκτρολογεί κάτι στο κινητό του και βγαίνει από το γήπεδο. Σύμφωνα με 11 καταθέσεις «κοντός» και μάνατζερ τράπερ, μοιράζουν τις ναυτικές φωτοβολίδες και μολότοφ μέσα από έναν σάκο. «Πάρτε όλοι από εδώ» «ελάτε όλοι έξω» τους φώναζαν. Όπως τους είπαν πριν από την επίθεση κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ, θα είναι οι «μπροστινοί», να τους ακολουθήσουν και όταν εκτοξεύσει ο «κοντός» την πρώτη μολότοφ να ξεκινήσουν μαζική επίθεση.

Ο μάνατζερ τράπερ κρατούσε έναν στυλό εκτόξευσης φωτοβολίδας, μια ναυτική φωτοβολίδα και μία μολότοφ, μία από αυτές την έδωσε στον 18χρονο δράστη της δολοφονίας του αστυνομικού. Ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του «στρατού των μικρών» και των «αρχηγών», ήταν ένας 22χρονος που μεταφέρει το σύνθημα για τις επιθέσεις. Φορά κουκούλα και βγαίνει με μολότοφ στα χέρια. Σύμφωνα με τον προστατευόμενο μάρτυρα «67Ε» είναι εκείνος που νωρίτερα κατασκεύαζε εκρηκτικές μολότοφ στις σκάλες του γηπέδου.

Ένας 23χρονος κατηγορούμενος κάνει σήμα με το αριστερό χέρι να τον ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Αυτός ο 23χρονος τον Φεβρουάριο του 2022 είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για διάρρηξη σε κατάστημα στην Κηφισιά με λεία 160.000 ευρώ και 500 χρυσές λίρες.

Σε μία άλλη εικόνα φαίνεται ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που έχει ομολογήσει ότι έριξε την μοιραία ναυτική φωτοβολίδα στον Γιώργο Λυγγερίδη, ο οποίος φόρεσε κουκούλα και βγήκε από το γήπεδο. Ο 18χρονος προφυλακισμένος καθ’ ομολογία δράστης φαίνεται σε άλλο στιγμιότυπο, ενώ μετά τις επιθέσεις σύμφωνα με την κατάθεση του αδερφού του φαίνεται ανήσυχος.

Σύμφωνα με 4 καταθέσεις συλληφθέντων και δύο ακόμη από τους προστατευόμενους μάρτυρες, οι 67 ΣΤ και 67 Ε συμμετείχαν ενεργά στα επεισόδια.

Ο ρόλος του αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου

Ρόλο στην οργάνωση, τον σχεδιασμό και την μεταφορά των πολεμοφοδίων είχαν τόσο ο 18χρονος προφυλακισμένος για τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη, όσο και ο ανήλικος αδερφός του, που συνελήφθη μαζί με τους 67. Αυτό προκύπτει από την έρευνα της ασφάλειας, παρ' ότι ο πατέρας τους επιμένει ότι τα παιδιά του δεν φταίνε.

Τα δύο αδέρφια μαζί με ακόμη 32 μέλη της οργάνωσης,  λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Λυγγερίδη, συγκεντρώθηκαν έξω από την VIP πόρτα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, με σκοπό να φορτώσουν πολεμοφόδια στα αυτοκίνητα και να τα μεταφέρουν στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη. Έμειναν έξω από το Καραϊσκάκη μια ώρα.

Τα δύο αδέρφια, ενώ ήταν έξω από το Καραϊσκάκη, πήραν εντολή από τον μάνατζερ να πάνε σε βενζινάδικο και να εφοδιαστούν με βενζίνη για να φτιάξουν μολότοφ.

Αποκαλυπτικός είναι και ο διάλογος που είχαν τα δύο αδέλφια, τα οποία κατηγρούνται για εμπλοκή στην υπόθεση. Ο 16χρονος λέει στον 18χρονο ότι μέσα στις φυλακές θα τον υποδεχθούν σαν ...ήρωα μετά τον φόνο αστυνομικού.

Οι «μεγάλοι» έδιναν τις εντολές και οι «μικροί» εκτελούσαν

«Εχουμε πόλεμο κωλόμπατσοι, θα σας σκοτώσουμε, θα σας βρουν όλους κρύους», έλεγαν οι χούλιγκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών στου Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο Γιώργος Λυγγερίδης.

«Ευθεία βολή και μπαμ», «Όποιον πάρει χάρος», «πήγαν για θάνατο», «πήγαν να σκοτώσουν» ανέφεραν μεταξύ τους μετά τη δολοφονία του αστυνομικού.

Ο 18χρονος προφυλακισμένος, μιλώντας με τον 16χρονο αδερφό του, όπως αναφέρουν σε καταθέσεις τους εμπλεκόμενοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ο μικρότερος του έλεγε γελώντας πως αν πάει στις φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα «θα είναι πιο πάνω από όλους μετά από αυτό που έχει κάνει», που έχει σκοτώσει αστυνομικό.

Οι «μεγάλοι» και οι «μικροί».

Οι πρώτοι έδιναν τις εντολές, τον οπλισμό, το σχέδιο επιθέσεων και εγκληματικών πράξεων, ενώ έδιναν το σύνθημα για την υλοποίησή του. Οι «μικροί» (16-24 χρόνων) ήταν ο στρατός, η στρατολόγηση γινόταν με δωρεάν προσκλήσεις, ιδιαίτερα βίαιοι και απερίσκεπτοι, καθώς ήθελαν σύντομα να μεγαλώσουν και να πάρουν «μεροκάματα» από τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις.

Από την ηγετική ομάδα των «8» «μεγάλων», οι οποίοι κατηγορούνται και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, λείπουν τρεις. Λείπει ο 36χρονος επονομαζόμενος «Ρουμάνος» που είναι υποκινητής επεισοδίων, ενώ προστατεύει την ηγεσία όταν απειλείται με ανατροπή από ανταγωνιστές. Ηγείται συνδέσμου στην Κυψέλη. Στις 3 Απριλίου 2024 συμμετείχε σε συμπλοκή με οπαδούς του Ολυμπιακού που προσπαθούσαν να αντικαταστήσουν τον αρχηγό «κοντό» και να αναλάβουν τα ηνία. Ο 31χρονος «Κορυδαλλιώτης» συνομιλεί με άτομα που ανήκουν στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, δίνει «λύσεις» για να αθωώνει χούλιγκαν που κατηγορούνται για επιθέσεις προσφέροντας χρήματα στα θύματα.

Ο 31χρονος επονομαζόμενος «Shark-Καρχαρίας» είναι οργανωτής της κερκίδας με την ντουντούκα και των επιθέσεων. Οσο ήταν στους «μικρούς» ανήκε σε γκρουπ οργανωμένων οπαδών young group και μάλιστα είχε και σχετικό τατουάζ.

Πέρα από τους 67 συλληφθέντες υπάρχουν και περίπου 100 που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία και θα κληθούν να απολογηθούν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης. Από αυτή δεν αποκλείεται να προκύψουν επιπλέον κατηγορούμενοι που είτε θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψής τους είτε θα κληθούν σε απολογία και αυτοί.

Ποιος ενημέρωσε τον «Ρουμάνο» και τον «Shark» να την κοπανήσουν

Ένα «βαθύ λαρύγγι» στους κόλπους της Αστυνομίας που παραλίγο να «τινάξει στον αέρα» όλη την επιχείρηση για την εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν αναζητούν οι επιτελείς της Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας». Τον άνθρωπο που φέρεται να έχει ενημερώσει ότι ετοιμάζεται επιχείρηση για τη σύλληψη ηγετικών στελεχών της Θύρας 7 προκειμένου να βρουν χρόνο να διαφύγουν αλλά ενδεχομένως και να κρύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει οι επικεφαλής της έρευνας καθώς κατά… διαβολική σύμπτωση ο Ιωσήφ Α. ο αποκαλούμενος «Κοντός», εντοπίστηκε στα Ιωάννινα με τη φίλη του, έχοντας στην τσέπη του πέντε χιλιάδες ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ο «Ρουμάνος» έχει εξαφανιστεί από «προσώπου γης» και πιθανότατα έχει διαφύγει στο εξωτερικό, ο 31χρονος, με το παρατσούκλι «Shark» με κομβικό ρόλο στα επεισόδια δεν εντοπίστηκε όπως επίσης και ένα ακόμα πρόσωπο, το όνομα του οποίου φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των κατηγορουμένων της δικογραφίας. «Έχουμε κάνει πολλές κινήσεις στο παρασκήνιο προκειμένου να μην προδώσουμε τις προθέσεις μας, εντός και εκτός αστυνομίας, καθώς προετοιμάζαμε την επιχείρηση αλλά και τον σχηματισμό της δικογραφίας. Ωστόσο, χωρίς αυτή την στιγμή να έχουμε αποδείξεις για κανέναν, θεωρούμε ότι κάποιοι είχαν ενημερωθεί και φρόντισαν να εξαφανιστούν» λέει με νόημα ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης. «Γνωρίζαμε ότι όσο πλησιάζαμε προς την ημέρα της επιχείρησης και, αναγκαστικά, θα χρειαζόμασταν την εμπλοκή και άλλων υπηρεσιών, εντός και εκτός αστυνομίας, υπήρχε κίνδυνος να υπάρξει κάποια διαρροή. Προσπαθήσαμε, και σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε, να «θολώσουμε» τα νερά και να πάμε έξω από τα σπίτια των ατόμων που θέλαμε να συλλάβουμε, όσο το δυνατόν πιο «αθόρυβα» και χωρίς να μας καταλάβουν» περιγράφει ο αξιωματικός της αστυνομίας.

Όσον αφορά στους κατηγορούμενους που διαφεύγουν της σύλληψης ή θα επιλέξουν μόνοι τους και σχετικά σύντομα να παραδοθούν στις Αρχές ή θα καταστούν καταζητούμενοι με εντάλματα σύλληψης τα οποία θα αποφασίσει να εκδώσει ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, σε ένα δωμάτιο της Ασφάλειας Αττικής τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας έχουν συγκεντρώσει περίπου χίλια πειστήρια τα οποία κατάσχεσαν κατά τη διάρκεια των κατ’ οίκον ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων. Πρόκειται για κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και στικάκια τα οποία θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. «Από την εξέτασή τους, δεν αποκλείεται να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους κατηγορούμενους ή αποδείξεις που να τους εμπλέκουν και με άλλες υποθέσεις και τότε θα ακολουθήσουν συμπληρωματικές διώξεις» εξηγεί αστυνομικός.

Τέλος, όσον αφορά στους κρατούμενους οι οποίοι θα απολογηθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο, κρατούνται στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής με τη συμπεριφορά τους, όπως λένε αστυνομικοί, να είναι τελείως διαφορετική. «Από τις διαμαρτυρίες και τις φωνές της πρώτης μέρας, όταν και αναγκαστήκαμε να φέρουμε μια ομάδα ΟΠΚΕ για παν ενδεχόμενο, τώρα οι τόνοι έχουν πέσει πολύ καθώς οι διώξεις ασκήθηκαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης εξηγούν στους πελάτες τους ότι, για κάποιους από αυτούς, τα στοιχεία είναι πολύ επιβαρυντικά» καταλήγει ο αστυνομικός.