Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους - μέλη ευάλωτων ομάδων της Π.Ε. Καρδίτσας

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 16:33

Συνεχίζονται τα 2 προγράμματα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας  που υλοποιεί η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. για λογαριασμό των Δήμων της Π.Ε. Καρδίτσας σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες (Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και ΑΜΕΑ, Κέντρα Κοινότητας, “Βοήθεια στο Σπίτι”).

Στο πρόγραμμα ‘’Στέγαση και εργασία για αστέγους’’ συμμετέχουν μεμονωμένα άτομα ή/και οικογένειες που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα, καθώς και περιπτώσεις συμπολιτών, στους οποίους έχει επιδοθεί δικαστική εντολή έξωσης ή αγωγή έξωσης ή είναι γυναίκες θύματα βίας.

Προβλέπεται η μετάβαση των ωφελούμενων σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης (κάλυψη ενοικίου, αγορά οικοσκευών, πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας για 2 έτη) και η ψυχοκοινωνική στήριξή τους. Παράλληλα, χρηματοδοτείται η κατάρτιση και εργασιακή επανένταξη μέρους αυτών των ωφελούμενων και έως σήμερα 1 ωφελούμενη έχει καταρτιστεί και 6 ωφελούμενοι έχουν βρει εργασία, το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος της οποίας καλύπτεται πλήρως για διάστημα έως ενός έτους.

Το πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής ‘’Κάλυψη’’ αφορά τη στέγαση νέων ηλικίας 25-39 ετών, δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους και προβλέπει την κάλυψη του κόστους μίσθωσης της α’ κατοικίας τους για διάστημα 3 ετών. Το πρόγραμμα ‘’Κάλυψη’’ αξιοποιεί τις ιδιωτικές κατοικίες στην πόλη της Καρδίτσας που συμμετείχαν στα προγράμματα «ESTIA» για αιτούντες διεθνή προστασία και αιτήθηκαν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Συνολικά από την εταιρία μισθώνονται 37 κατοικίες για τις ανάγκες αντίστοιχου αριθμού ωφελούμενων νοικοκυριών στα οποία περιλαμβάνονται 60 άτομα ευάλωτων ομάδων.