×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί φάκελοςPath: /home/www/slumdg16/alithianews.gr/www/cache/widgetkit

Ευρωεκλογές 2024: Θρίλερ για την 3η θέση

Ο υπεύθυνος ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, ακτινογραφεί τις τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις, 40 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνών η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη του πολιτικού σκηνικού με τάσεις σταθεροποίησης και μέσο όρο 33,1%. Με άλλα λόγια πολύ κοντά στον πήχη που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να εξασφαλίσει το κυβερνών κόμμα ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στη δεύτερη θέση και διατηρεί ένα ποσοστό κατά μέσο όρο της τάξης του 15,4%, εισπράττοντας αντισυστημικά και απολιτίκ ακροατήρια.

Το ΠΑΣΟΚ, χάνει μέρος της δημοσκοπικής υναμικής που είχε αποκτήσει και κινείται με μέση επίδοσο το 12,2%, χάνοντας και από δεξιά και από αριστερά του. Το θρίλερ της κάλπης, σύμφωνα με την ανάλυση του Ζαχαρία Ζούπη, είναι ακριβώς αυτό: Όλα είναι ανοικτά για την 3η θέση καθώς η Ελληνική Λύση δείχνει να πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ εμφανίζεται ενισχυμένο, όπως και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ Νέα Αριστερά και Δημοκράτες του Α. Λοβέρδου δείχνουν ότι μπορούν να σπάσουν το φράγμα του 3%.

Ο κ. Ζούπης καταλήγει λέγοντας πως «έχουμε ακόμα πολύ δρόμο και ιδιαίτερη σημασία θα έχουν οι μετρήσεις που θα γίνουν μετά το Πάσχα» οπότε και θα έχουμε πιο καθαρή εικόνα. Άλλωσε, «ό,τι και να δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην αποτύπωση των αναποφάσιστων, από σειρά εκλογικών μαχών έχει φανεί ότι τουλάχιστον το 15% των ψηφοφόρων αποφασίζει σχεδόν πάνω από την κάλπη» τονίζει.

Πηγή: www.iefimerida.gr