Καταρρέει το Δασικό Χωριό στο Καροπλέσι

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 14:49

Η εγκατάλειψη καταστρέφει το Δασικό Χωριό «Δρυάδες» του Δ. Καρδίτσας, κάτι που ανέδειξε ο Κώστας Παπαλός και παραδέχθηκε ο δήμαρχος Φώτης Αλεξάκος...

Είναι λυπηρό έργα που κάποιοι έφτυσαν αίμα να να τα φτιάξουν, οι απόγονοί τους τα αφήνουν να καταστρέφονται. Πρόσφατα η εφημερίδα μας ανέδειξε την κάκιστη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ξενώνας ΑΓΝΑΝΤΙ στο Νεοχώρι. Η ίδια όμως κατάσταση παρατηρείται και στο δασικό χωριό «Δρυάδες» στο Καροπλέσι, στη θέση «Σταυρός Παλιοχώρι», σε υψόμετρο 950 μέτρων. Το έργο έγινε επί θητείας του Δημήτρη Σωτηρλή στο υπουργείο Γεωργίας και έκτοτε πέρασε από σαράντα κύματα για να φτάσουμε στην σημερινή απαξίωση.

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο με ερώτηση του ο πρώην δήμαρχος κ. Κώστας Παπαλός που με μέλη του συνδυασμού του επισκέφθηκε τον χώρο και είδε την άθλια κατάσταση που βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του δήμου Καρδίτσας.

Τις αποκαρδιωτικές φωτογραφίες που δείχνουν σπασμένα παράθυρα, κατεστραμμένες κατασκευές, ανοιχτές πόρτες, και τις ηλεκτρικές συσκευές χωρίς καμία φύλαξη, κατέθεσε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ Παπαλός ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση στο να αναλάβει κάποιος ανάδοχος την λειτουργία του του χώρου. Ανέφερε μάλιστα ότι ενώ ο δήμαρχος κ. Αλεξάκος είχε πει παλιότερα ότι σε δύο μήνες θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία, από τότε πέρασαν δύο χρόνια και ακόμη δεν έγινε τίποτα.

Ο κ. Αλεξάκος από την πλευρά του παραδέχθηκε την υπάρχουσα κατάσταση και δήλωσε προβληματισμένος με την καθυστέρηση που υπάρχει στις διαδικασίες. Ενημέρωσε το σώμα ότι δόθηκε εντολή στον νομικό σύμβουλο του δήμου να ολοκληρώσει την έξωση και αυτή είναι η διαδικασία που καθυστερεί.

Επίσης, δεσμεύθηκε ότι σύντομα ο δήμος θα φροντίσει να ασφαλισθούν τα κτίρια, να αντικατασταθούν τα σπασμένα τζάμια και να προστατευθεί γενικά ο χώρος.