Καταγγελίες Αλεξάκου για την εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ...

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 21:50

Ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, σε συνέντευξη τύπου κατάγγειλε την εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ για μη τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Σε μια κίνηση που δεν έχουμε συνηθίσει από αιρετούς, προχώρησε την Δευτέρα ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος. Συγκεκριμένα, παρουσία και των αντιδημάρχων του, κατάγγειλε την εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ για μην τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Στην συνέντευξη που έγινε παρουσία όλων των ΜΜΕ της Καρδίτσας, ο δήμαρχος ανέφερε ότι σέβεται το έργο των ΜΜΕ που είναι απαραίτητα για την λειτουργία των θεσμών. Στα πλαίσια αυτά, ο δήμος Καρδίτσας διαθέτει γραφείο τύπου και αποστέλλει σε όλα τα ΜΜΕ την δραστηριότητα του δήμου για καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. Τα ΜΜΕ με την σειρά του δημοσιεύουν ολόκληρο ή μέρους του δελτίου και φυσικά κάνουν και σχόλια.

Επίσης, ο δήμος Καρδίτσας τηρώντας τους σχετικούς νόμους, αλλά και διότι είναι πεποίθησή του, τηρεί την ισομερή κατανομή των συνδρομών και των δημοσιεύσεων προς όλα τα ΜΜΕ.

Αυτό όμως δεν γίνεται σεβαστό από μια μόνο εφημερίδα του νομού μας και συγκεκριμένα τν ΝΕΟ ΑΓΩΝ που απαίτησε από την δημοτική αρχή να έχει επιλεκτική μεταχείριση με το αιτιολογικό ότι έχει μεγαλύτερη κυκλοφορία. Αυτό εμείς δεν το δεχθήκαμε και έκτοτε η εφημερίδα προχωράει σε πλήθος αντιδεοντολογικών πράξεων εναντίων μας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν δημοσιεύει τα δελτία τύπου, τα παραποιεί και όταν στέλνουμε απαντήσεις δεν τις δημοσιεύει καθόλου.

Επίσης, κόβει το πρόσωπο του δημάρχου από διάφορες φωτογραφίες που βρισκόμαστε με άλλους τοπικούς φορείς. Για την συμπεριφορά τους αυτή, διαμαρτυρηθήκαμε και προφορικώς και γραπτώς, αλλά λύση δεν βρέθηκε.

Ο κ. Αλεξάκος αναφέρθηκε και σε τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

1ον Όταν έγινε η συναυλία για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου, η εφημερίδα δεν ανέφερε το παραμικρό. Η επιτυχία της εκδήλωσης είχε τον χαρακτήρα της ενίσχυσης των άπορων δημοτών μας. Όταν διαμαρτυρηθήκαμε δνε πήραμε καμία απάντηση.

2ον Η εφημερίδα δημοσίευσε άρθρο της που ανέφερε ότι Τρίκαλα – Λάρισα και Βόλος έχουν φτιάξει θεματικά πάρκα για τα Χριστούγεννα, χωρίς καμία αναφορά στην Καρδίτσα.

Στείλαμε απάντηση ότι απέκρυψε την Παυσιλυπούπολη και δεν την δημοσίευσε.

3ον Η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, έδειχνε ότι ο δήμαρχος Καρδίτσας έχει την υψηλότερη δημοτικότητα από όλους τους δημάρχους της Θεσσαλίας και ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ έγραψε το αντίθετο!

Επίσης, στα χρόνια που είμαι δήμαρχος το κανάλι ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV δεν με κάλεσε ποτέ να εκφέρω τις απόψεις μου ως δήμαρχος.

Κλείνοντας, ανέφερε ακόμη τα εξής: Ζητούμε από τα ΜΜΕ αντικειμενικότητα και τίποτε άλλο. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε την κριτική, αλλά αυτό που συμβαίνει ξεπερνάει κάθε όριο. Κάναμε υπομονή τρία χρόνια, αλλά πλέον δίνουμε αυτή την συνέντευξη για να πούμε στους δημότες που πιθανόν να ενημερώνονται μόνο από την συγκεκριμένη εφημερίδα, ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζει. Τους καλούμε να ενημερώνονται και από τα υπόλοιπα ΜΜΕ αν θέλουν να έχουν αντικειμενική άποψη για τα θέματα της δημοτικής αρχής.

Σημείωση: Η εφημερίδα μας μεταφέρει τα όσα είπε ο κ. Αλεξάκος και αν μας σταλεί απάντηση από την εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ, θα την δημοσιεύσουμε τηρώντας τους κανόνες δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.