Αφανίζουν του αγρότες...

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 18:34

Ο κίνδυνος αφανισμού της αγροτικής τάξης αν εφαρμοσθούν όλα τα μέτρα το 2017, έβγαλαν χθες τους αγρότες στους δρόμους.

Τα τρακτέρ παρατάχθηκαν στη Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας και διαδήλωσαν κατά των πολιτικών ξεκληρίσματος τους...

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλης Μπούτας, που στην ομιλία του έκανε γνωστό ότι μετά τις γιορτές θα στηθούν μπλόκα.

Πανκαρδιτσιώτικο αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χθες οι αγρότες της Καρδίτσας. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, ειδικά με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον αγροτικό κόσμο. Περίπου 100 τρακτέρ έφτασαν στην Καρδίτσα και έφτασαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς όπου και ήταν προγραμματισμένο να γίνει το συλλαλητήριο.
Οι αγρότες στάθμευσαν τα τρακτέρ πάνω στους πεζοδρόμους Πλαστήρα και Αβέρωφ αλλά και μέσα στην πλατεία.
Οι αγρότες επέδειξαν μεγάλη αγωνιστικότητα μιας και όπως βροντοφώναξαν, αν εφαρμοσθούν τα μέτρα που έρχονται το 2017, θα έχουμε αφανισμό της αγροτικής τάξης.
Κρατούσαν πανό που καταφέρονταν κατά των πολιτικών ξεκληρίσματος των αγροτών, αλλά και κατά των πλειστηριασμών χωραφιών και σπιτιών.
Στα τρακτέρ είχαν αναρτημένες Ελληνικές σημαίες, θέλοντας να δείξουν ότι αν η κυβέρνηση εφαρμόσει όσα λέει, θα τους βρει όλους απέναντί της.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλης Μπούτας, που στην ομιλία του έκανε γνωστό ότι μετά τις γιορτές θα στηθούν μπλόκα.
Μίλησε για προσπάθεια παραπλάνησης των αγροτών από τον αρμόδιο υπουργό μιας και όσα λέει περί μικρής φορολογίας των αγροτών δεν ισχύουν. Ο κ. Μπούτας επανέλαβε το αίτημα για αφορολόγητο 30.000 σε οικογενειακή βάση και κλιμάκωση από κει και πάνω για όλους τους Έλληνες ακόμα και για τον υπουργό και τον πρωθυπουργό.
Χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες αγρότες απεύθυνε εκ μέρους του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων η κ. Κούτρα, ενώ μίλησε και ο γραμματέας της ΕΟΑΣΚ κ. Τζέλλας.
Την αγροτική κινητοποίηση στήριξαν με την παρουσία τους και με μηνύματα το εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας, η Γραμματεία ΠΑΜΕ Καρδίτσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ μ-λ και η τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ.