Το κύμα του χιονιά...

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 15:18

Τεράστιες προσπάθειες καταβάλουν η Περιφέρεια και οι δήμοι του νομού μας για τον αποχιονισμό, αλλά από όλους ακούς τα ίδια πράγματα. Μπροστά τα μηχανήματα καθαρίζουν και πίσω γεμίζει ξανά χιόνι.

Στον δήμο της Καρδίτσα επιχειρούν 25 μηχανήματα τα 12 εκ των οποίων μέσα στην πόλη της Καρδίτσας και δεν καθίσταται δυνατό να παραμείνουν ανοικτές ούτε οι κεντρικές αρτηρίες.

Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Καπράνας, αλλά και ο δήμαρχος κ. Αλεξάκος, γίνεται εντατική και συντονισμένη προσπάθεια αποχιονισμού αλλά η σφοδρότητα της χιονόπτωσης δεν επιτρέπει να υπάρξει ορατό αποτέλεσμα.

Το ύψος του χιονιού μέσα στην πόλη ήταν κοντά το μεσημέρι πάνω από 35 εκατοστά με την χιονόπτωση να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Δρόμοι, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι και πλατείες ήταν καλυμμένοι με παχύ στρώμα χιονιού και η κυκλοφορία τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών γινότανε με μεγάλη δυσκολία. Η πρόβλεψη έλεγε ότι η χιονόπτωση θα συνεχίζονταν μέχρι το βράδυ με το χιόνι να αγγίζει τους 70 πόντους.

Η περιφέρεια

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, 45 μηχανήματα της Π.Ε. δίνουν «μάχη» για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ τις αντοχές τους μετράνε οι χειριστές των μηχανημάτων που δουλεύουν συνεχώς τα τελευταία 24ωρα. Απαιτείται ωστόσο και η αγαστή συνεργασία των πολιτών και των οδηγών οχημάτων προκειμένου να μετριαστούν τα προβλήματα. Έκκληση απευθύνει ο κ. Τσιάκος, οι πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους και να γίνονται μόνο αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.