-16,8 βαθμούς Κελσίου!

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 20:56

Με αρνητική θερμοκρασία ρεκόρ με -16,8 βαθμούς Κελσίου (ώρα 07.47) ξημέρωσε την Παρασκευή η Καρδίτσα και ήταν από τις χαμηλότερες σε όλη τη χώρα!

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές θερμοκρασιακές διαφορές εμφανίστηκαν τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 12/01/2017 μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας. Η ελάχιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε στη Φλώρινα ήταν -18.8 C, ενώ η ελάχιστη στον Πλακιά Ρεθύμνου +12.9 C, δηλαδή διαφορά 31.8 βαθμών!!!

Στην Καρδίτσα το θερμόμετρο στις 07.47 έγραψε -16,8 βαθμούς Κελσίου και ήταν μια από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

Στην υπόλοιπη Θεσσαλία είχαμε στη Λάρισα (-12.7 β.) και στα Τρίκαλα (-10.8 β.).

Αυτό προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στο νομό μας, μιας και πάγωσαν βρύσες και δρόμοι.

Αντιθέτως στα ιρεινά επικράτησαν θετικές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα στην λίμνη Πλαστήρα, η θερμοκρασία ήταν στους +3 βαθμούς κελσίου.

Δείτε πως εξηγεί το φαινόμενο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

"Οι πυκνές κατά τόπους όμιχλες σε αρκετές περιοχές της κεντροβόρειας Ελλάδας θα εμποδίσουν να μαλακώσει ο καιρός!

Όπως τόνισα και στο χθεσινοβραδινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ οι κατά τόπους πυκνές ομίχλες (ομιχλόσουπες όπως τις λέω στα δελτία καιρού) που θα σχηματίζονται το επόμενο 48ωρο κατά τη διάρκεια της νύχτας στις κλειστές πεδιάδες /οροπέδια της κεντροβόρειας Ελλάδας και γενικά στις ευπαθείς στις ομίχλες περιοχές στις περισσότερες των περιπτώσεων δύσκολα θα διαλύονται με αποτέλεσμα η θερμοκρασία εκεί να παραμένει χαμηλότερη έως και πολύ χαμηλότερη συγκριτικά με τις όμορες ορεινές και ημιορεινές περιοχές".