Δεν έχει τελειωμό η κακοκαιρία...

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 18:56

Η φετινή κακοκαιρία και δεν πρόλαβε να φύγει η Αριάδνη, μας ήρθε ο Βίκτωρ που ευτυχώς έχει υψηλότερες θερμοκρασίες...

Με χιόνι ξημέρωσε ξανά η Καρδίτσα μιας και από τις 2 τη νύχτα έπεσε αρκετό χιόνι που όμως λόγο της υψηλής θερμοκρασίας 0-1 βαθμούς Κελσίου, δεν ήταν όσο το προηγούμενο.

Το ύψος του νέου χιονιού είναι 5-10 εκατοστά και δεν δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.

Η πρόβλεψη όμως δεν είναι με το μέρος μας μιας και τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχισθούν.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες της Δευτέρας ο καιρός παρουσίασε το ίδιο σκηνικό, με την εκδήλωση χιονόπτωσης, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 1 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Για την Τρίτη 17/1, αναμένεται να πέσει χιονόνερο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 3 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με χιονόνερο και ενδεχομένως χιόνι, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Γενική πρόγνωση

Την Τρίτη 17/01 οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη να αναμένονται στη Δυτ. Ελλάδα και στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Θεσσαλία και στη Δυτ. Μακεδονία. Οι νότιοι άνεμοι θα εξασθενίσουν αρκετά στο Αιγαίο, θα παραμείνουν όμως πολύ ενισχυμένοι στο Ιόνιο.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το διήμερο Τετάρτης – Πέμπτης.

Που χρειάζονται αλυσίδες

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 Επ. Ο. Καρδίτσας - Άρτας, από 38ο έως 52ο χλμ., θέση «Τύμπανος».

 Επ. Ο. Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 7ο έως 29ο χλμ., θέση «Αγ. Νικόλαος».

 Επ. Ο. Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα, από 8ο έως 31ο χλμ.

 Επ. Ο. Καρδίτσας – Φράγματος Ν. Πλαστήρα (μέσω Μορφοβουνίου), από 20ο έως 42ο χλμ.

 Επ. Ο. Καρδίτσας Μητρόπολης – Μεσενικόλα – Ιερά Μονή Κορώνης -Τσαρδακίου, από 20ο έως

42ο χλμ.

 Επ. Ο. Καρδίτσας – Λ. Σμοκόβου, από 46ο έως 62ο χλμ.

 Επ. Ο. Κέδρου - Ρεντίνας - Καρπενησίου, από 56ο έως 62ο χλμ., θέση «Ζαχαράκη».

 Περιμετρικά της λίμνης Ν. Πλαστήρα.

Κλειστά τα σχολεία

Εν των μεταξύ, κλειστά παρέμειναν και την Δευτέρα τα σχολεία σε όλο το νομό Καρδίτσας. Ακόμη, μαθήματα δεν έγιναν και στο τμήμα Ι.Ε.Κ. του Γ.Ν. Καρδίτσας για την ειδικότητα "Βοηθός Νοσηλευτικής".

Στόχος να ανοίξουν την Τρίτη

Ενημέρωση για τον καθαρισμό των προαυλίων στα σχολεία της Καρδίτσας παρείχε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Γεννάδιος, μέσω της ιστοσελίδας του. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος δίνει εξηγήσεις- απαντήσεις στους πολίτες σχετικά με τον σχεδιασμό του Δήμου στο θέμα της κακοκαιρίας

Ο κ. Γεννάδιος αναφέρει:

Τη στιγμή αυτή (Δευτέρα 10:10 πμ) η χιονόπτωση, σε απόλυτη συμφωνία με την πρόβλεψη, έχει κοπάσει. Οι διευθυντές των σχολείων έχουν πλέον τις πόρτες στις αυλές ανοιχτές ώστε τα μηχανήματα του Δήμου Καρδίτσας να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες. Επειδή υπήρξαν απορίες σχετικά με το σχεδιασμό του Δήμου, οφείλουμε να δώσουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις:

1. Η πρόβλεψη για Κυριακή βράδυ προς Δευτέρα πρωί ήταν δεδομένη από το Σάββατο. Υπήρχε στην πρόβλεψη και το χιονόνερο αλλά η βάση της ήταν η σχετικά πυκνή χιονόπτωση.

2. Ο καθαρισμός των σχολικών εξωτερικών χώρων την Κυριακή θα πρόσφερε ένα όμορφο εντυπωσιασμό καθώς θα βγάζαμε φωτογραφίες με τα τα μηχανήματα. Οι πόροι όμως που θα κατευθύναμε σε αυτή την ενέργεια θα πήγαιναν εντελώς χαμένοι καθώς το βράδυ θα χιόνιζε πάλι, όπως και έγινε.

3. Τα μηχανήματα που μπορούσαμε να διαθέσουμε σε αυλές οι οποίες προτού χρησιμοποιηθούν θα ξαναγέμιζαν χιόνι, διατέθηκαν στην εξυπηρέτηση της κοινής ωφέλειας, των υποδομών που χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα μαζικά. Η διαχείριση των πόρων ενός οργανισμού οφείλει να ακολουθεί κάποια πρότυπα, ιδιαίτερα αν οι πόροι είναι φτωχοί, όπως συμβαίνει στο Δήμο μας.

3. Οι δημοτικές αρχές κινούνται παραδοσιακά επάνω σε ένα δίπολο. Ο ένας πόλος είναι η ορθολογική διαχείριση των πόρων των συνδημοτών. Ο άλλος πόλος είναι ο εφήμερος εντυπωσιασμός και η επίδειξη. Μαντέψτε την επιλογή μας.

4. Δεν υπάρχει Έλληνας ο οποίος να μην κατηγορεί διαχρονικά την Αυτοδιοίκηση για κατασπατάληση πόρων προς δημιουργία εντυπώσεων. Ταυτοχρόνως επιζητούμε κινήσεις εντυπώσεων εις βάρος της ουσίας.

  1. Σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες προχωράμε αυτή τη στιγμή σε εργασίες εντός των σχολείων ώστε αύριο να είναι σε θέση να ανοίξουν έστω για μία ημέρα καθώς την Τετάρτη ετοιμαζόμαστε για νέα φαινόμενα. Ας κρατήσουμε αυτό. Για να κλείσει ένα σχολείο πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια να διατηρηθεί ανοικτό. Εάν συνεχίσουμε να μη συμφωνούμε στα αυτονόητα δε θα βρούμε ποτέ περπατησιά ως κοινωνία.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

προβλήματα υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση κυρίως των χωριών. Συγκεκριμένα, υπάρχουν συνεχείς πτώσεις τάσεως σε διάφορα χωριά του νομού μας

Συγκεκριμένα, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ επενέβησαν και αποκαθιστούν τις βλάβες σε Μορφοβούνι, Μεσενικόλα και Μπελοκομίτη, Μέλισσα, Πτελοπούλα, Αμάραντο, Νεράιδα και στους γύρω οικισμούς.

Πάγωσε η αναρρυθμιστική λίμνη

Εν των μεταξύ, λόγω του μεγάλου παγετού, πάγωσε ένα μεγάλο τμήμα της αναρρυθμιστικής λίμνης στη Μητρόπολη Καρδίτσας.