Η υπόθεση του βιασμού της 12χρονης...

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου

Αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες ως κοινωνία είναι πράγματι πολύ λυπηρό και εξοργιστικό. Η αποκάλυψη ότι κάποια τέρατα εξέδιδαν και ασελγούσαν πάνω στο σώμα και την ψυχή ενός 12χρονου κοριτσιού, με έχει προσωπικά εξοργίσει μιας και μεγαλώνω αυτή τη στιγμή δύο 12χρονα κορίτσια. Έτσι, μόνο και μόνο στην ιδέα ότι κάποιοι τόλμησαν να σηκώσουν τα μάτια τους και να κοιτάξουν πονηρά ένα παιδί στη τρυφερή αυτή ηλικία, με κάνει έξω φρενών.

 

Για όσους ταυτοποιήθηκε ότι συνευρέθηκαν με το κορίτσι, δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα ήταν η σκληρότερη τιμωρία που τους πρέπει και ίσως την τιμωρία θα έπρεπε να την δώσουν οι ίδιοι στον ίδιο τους το εαυτό.

 

Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που εξέδιδαν το κορίτσι στην πορνεία και πλέον προσπαθούν να γλιτώσουν την σκληρή τιμωρία λέγοντας ότι δεν συνευρέθηκαν οι ίδιοι με το παιδί, αλλά μόνο το εξέδιδαν σε άλλους, λες και αυτό το παράπτωμα είναι μικρό και λιγότερο κατακριτέο.

 

Έχουμε όμως και μια άλλη κατηγορία. Αυτούς που επικοινώνησαν με το κορίτσι και ζήτησαν πληροφορίες, αλλά τελικά δεν συνευρέθηκαν μαζί του. Για το θέμα αυτό έγινε μια συζήτηση στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 όπου ο δικηγόρος κάποιων όσων εμπλέκονται στη υπόθεση ανέφερε ότι ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο για το αν αυτοί που συνομίλησαν με το προφίλ της 12χρονης είναι 213 ή αν είναι περισσότεροι, ενώ προς το παρόν όπως είπε είναι όλοι από την ίδια πλατφόρμα.

 

Όπως είπε πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα, που είναι ένα διαδικτυακό κέντρο γνωριμιών, δηλαδή οι χρήστες που έχουν μπει εκεί, έχουν μπει με σκοπό να βρουν ένα ενήλικο πρόσωπο με σκοπό την γνωριμία. Με την είσοδο στην πλατφόρμα πρέπει να δηλώσει κανείς ότι είναι άνω των 20 ετών για να κάνει χρήση της, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Ανέφερε ακόμα ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση κάποιος έβαλε ένα πολύ μικρό παιδάκι, ανήλικο, μέσα σε ένα διαδικτυακό κέντρο γνωριμιών, χωρίς να γνωρίζουν οι χρήστες ότι πρόκειται για ανήλικο. «Επικοινώνησαν μαζί μου μερικοί από τους 213 που μπήκαν στην πλατφόρμα και φοβούνται μην τυχόν παρεξηγηθεί το περιεχόμενο και το γεγονός της συνομιλίας τους με το συγκεκριμένο προφίλ, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν ήξεραν την ηλικία του», σημείωσε ακόμα και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρουμε αν η συνομιλία που είχαν ήταν με την 12χρονη ή με άλλον χρήστη».

 

Θα συμφωνήσω μαζί του, αν πράγματι στην πλατφόρμα αυτή υπάρχουν άτομα ενήλικα που εκπορνεύουν τον εαυτό τους και «ψαρεύουν» από εκεί πελάτες. Σε κάθε περίπτωση όμως η αστυνομία πρέπει να ελέγξει και αυτούς που απλά συνομίλησαν με το κορίτσι και να δουν την γενικότερη δραστηριότητά του στο διαδίκτυο και αν και σε άλλες περιπτώσεις ψάχνουν για ανήλικα άτομα με σκοπό το σεξ επί πληρωμή.

 

Αν απλά κάποιοι ψάχνουν τον αγοραίο έρωτα μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αυτό είναι δικαίωμά τους αρκεί να μην επιδιώκουν την συνεύρεση με άτομα ανήλικα μιας και αυτό είναι κάτι το φοβερά άρρωστο και επιζήμιο για το ανήλικο άτιμο που υφίσταται κάτι τέτοιο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταδικάσουμε χωρίς ενδελεχή έρευνα 213 άτομα και πολύ περισσότερο να τα διαπομπεύσουμε. Η διαπόμπευση – δυστυχώς – δεν είναι μόνο προσωπική, αλλά και οικογενειακή. Στιγματίζει όλη την οικογένεια, την σύζυγο και τα παιδιά – αν έχουν – και κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό για την κοινωνία μας.

 

Μάθαμε ότι γνωστός όμιλος ΜΜΕ απέλυσε τον δημοσιογράφο, γιο ενός εκ των κατηγορουμένων. Τι φταίει το παιδί να διαπομπεύεται και να χάνει τη δουλειά του, επειδή ο πατέρας του που αυτός τον έβλεπε να κάνει τον επίτροπο σε μια εκκλησία και να έχει μια τίμια δουλειά, ξαφνικά έμαθε ότι έχει μια τέτοια απεχθή δραστηριότητα και κατέληξε στη φυλακή. Μαθαίνουμε ότι η σύζυγός του βιαστή και ο γιος του δεν θέλουν καμία επικοινωνία με μαζί του και λένε χαρακτηριστικά, «όπως έστρωσε να κοιμηθεί».

 

Από την μια λοιπόν πολύ σωστά πλέον η πολιτεία έχει θεσπίσει αυστηρές ποινές για τους παιδοβιαστές και τους δικάζει σε ισόβια δεσμά, αλλά από την άλλη πρέπει να εξετάσουμε πολύ σοβαρά την κάθε καταγγελία πριν στήσουμε κάποιον στον τοίχο, διότι αν αποδειχθεί ότι είναι αθώος, δυστυχώς δεν υπάρχει γυρισμός.

 

Φανταστείτε τον εαυτό σας να δώσει η εισαγγελία την φωτογραφία σας στα ΜΜΕ που να λέει ότι είστε βιαστής και έστω και την επόμενη μέρα να δώσει άλλη ανακοίνωση που να λέει ότι έκανε λάθος. Αυτό, τίποτε άλλο.