Ο ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύεται την επιτυχία δημάρχων

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζει ότι στην Καρδίτσα εξέλεξε τους δημάρχους Αργιθέας, Ανδρέα Στεργίου, Λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτη Νάνο και Παλαμά, Γιώργο Σακελλαρίου, όταν οι ίδιοι είχαν κάνει δήλωση ότι είναι ανεξάρτητοι...

Τελικά, αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τον θεό τους. Διαβάζουμε δημοσιεύματα που λένε: Σχεδόν διπλάσιος (Χ1,7) είναι ο αριθμός των δήμων που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το 2014, γεγονός το οποίο οφείλεται, κυρίως, στις νέες στηρίξεις που έδωσε το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε χθες 37 δήμους έναντι 22 το 2014. Ωστόσο, από τους 22 δήμους του 2014 κέρδισε μόλις 7, ενώ εκείνοι που κερδίζει είναι κυρίως μικροί-μεσαίοι και πολλοί σε συνεργασία με άλλα κόμματα, με χαρακτηριστική περίπτωση τον δήμαρχο Νίκαιας -Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, ο οποίος στηρίχθηκε επίσης από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ.

Όσον αφορά τις περιφέρειες το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει δυο περιφερειάρχες (Δούρου στην Αττική και Γαλιατσάτο στα Ιόνια), που στην πορεία έγιναν τρεις (Καρυπίδης στη Δυτική Μακεδονία), ενώ στις εκλογές του 2019 μόλις έναν: Τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Κρήτη σε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ.

 Ακολούθως, παραθέτουν μια σειρά ονομάτων και συγκεκριμένα, αναφέρουν και τρία ονόματα από την Καρδίτσα και συγκεκριμένα τους παρακάτω. Αργιθέας: Ανδρέας Στεργίου, Λίμνης Πλαστήρα: Παναγιώτης Νάνος και Παλαμά: Γιώργος Σακελλαρίου.

 Δηλαδή, περνάνε στην κοινή γνώμη ότι από τους έξη δημάρχους του νομού μας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τους τρεις! Ουδέν μεγαλύτερο ψεύδος από αυτό. Όταν έγραψε η ΑΥΓΗ τα ονόματα όσων στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, η συντριπτική πλειοψηφία ανακοίνωσε ότι δεν θέλει την στήριξη και ότι οι συνδυασμοί τους είναι ανεξάρτητοι.

 Μάλιστα ο νέος δήμαρχος Αργιθέας εξέδωσε οργισμένη δήλωση όταν για τρίτη φορά ανακοινώθηκε ότι τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανακοίνωση είχε εκδώσει τον Ιανουάριο και ο Γιώργος Σακελαρίου του Παλαμά, ενώ ο Παναγιώτης Νάνος στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα για να αντικρούσει της φήμες που διέσπειρε ο Δημήτρης Τσιαντής για να του πάρει τους νεοδημοκράτες έφτασε στη σημείο να προκαλέσει την έκδοση και ανακοίνωση με ονόματα στελεχών της ΝΔ που τον στήριζαν, ενώ επαναλάμβανε ότι ο συνδυασμό του είναι ανεξάρτητος.

 Οι υποψήφιοι που δεν αντέδρασαν στην στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας ήταν ο Φώτης Αλεξάκος, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος και η Βιβή Ντούρβα και τελικά έχασαν και οι τρεις. Ο δε Φώτης Αλεξάκος, μετά την φωτογράφιση του με τον Τσίπρα και μια ομάδα τσιγγάνων στην πλατεία της Καρδίτσας, υπολογίζεται ότι απώλεσε ίσως και 5% από την δύναμη που είχε μέχρι τότε, μιας και μερίδα πρώην ΠΑΣΟΚ που σήμερα ψηφίζουν ΚΙΝΑΛ του γύρισε την πλάτη.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να δώσει στηρίξεις με το στανιό και αυτές δεν έγιναν αποδεκτές και τώρα προσπαθεί να καπηλευτεί την επιτυχία κάποιων υποψηφίων και να πει ότι εκλέχτηκε με την δική τους στήριξη.

 Αντιθέτως, αν δεν αποκήρυσσαν την στήριξη, σήμερα θα ήταν χαμένοι...

 

Η περίφημη φωτογραφία με το Αλέξη και τους ΡΟΜΑ που έκοψε ίσως και 5% από τον Φώτη Αλεξάκο