Μια απρόσμενη συνάντηση...

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου

Ένα όμορφο απόγευμα, αποφάσισα με φίλους να πάω για περπάτημα στον δρόμο που ενώνει τα Κανάλια με το Φανάρι. Μια ειδυλλιακή στην κυριολεξία περιοχή στην οποία βλέπεις όλο τον κάμπο.

 

Στην διάρκεια της βόλτα μας, συναντήσαμε αρκετούς ανθρώπους που είχαν την ίδια ιδέα με εμάς. Ανάμεσά τους ήταν και ο Θανάσης Ακρίβος με την σύζυγό του, που μάζευε τα βότανα της εποχής. Ο Θανάσης Ακρίβος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Ταμίας του Πράσινου Κινήματος. Κατάγεται από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Τα τελευταία δύο χρόνια διαμένει μόνιμα στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στα Κανάλια, χωριό της συζύγου του. Είναι πλέον συνταξιούχος και στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τους παραδοσιακούς χορούς, τις εναλλακτικές θεραπείες και την βοτανοθεραπεία. Είναι αθλητής μικρών και μεσαίων αποστάσεων, εκπαιδευτής και ιδρυτικό μέλος του σκοπευτικού συλλόγου ”ΤΟΞΕΥΤΗΣ” .Είναι επίσης πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ “Green Alternative”.

 

Συμμετείχε στις Περιφερειακές Εκλογές στις 26 Μαΐου 2019 ως επικεφαλής της Παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” όπου και εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας. Συμμετείχε επίσης στις εθνικές εκλογές του 2019 ως υποψήφιος στο Ψηφοδέλτιο της Επικρατείας με την Ένωση Κεντρώων.

 

Γνωριστήκαμε, κάναμε μαζί την βόλτα μας, ήπιαμε καφέ στην πλατεία των Καναλίων κερασμένο από τον ίδιο. Εκεί, ανακαλύψαμε έναν πολύ ενδιαφέροντα άνθρωπο που δεν δηλώνει απλά οικολόγος, αλλά είναι στην κυριολεξία. Η οικολογία, οι εναλλακτικές θεραπείες και η βοτανοθεραπεία είναι για τον Θανάση, τρόπος ζωής. Τη γνώση του στην βοτανοθεραπεία, την μοιράζεται με τον καθένα που θα δείξει ενδιαφέρον και μάλιστα αφιλοκερδώς.

 

Αισθάνθηκα ευτυχείς που γνώρισα έναν ξεχωριστό άνθρωπο και χάρηκα που ο άνθρωπος αυτός ασχολείται με τα κοινά;