Το ΕΣΠΑ εξοπλίζει την ΜΕΘ του νοσοκομείου Καρδίτσας

Γράφτηκε από τον/την Alithianews.gr Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 16:03

Το κόστος του ιατροτεχνολογιακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του COVID-19 ανέρχεται σε 250 χιλιάδες € και χρηματοδοτείται από το ταμείο συνοχής της Ε.Ε.

Η πανδημία που προκάλεσε σε όλο τον κόσμο ο COVID-19, δημιούργησε μεγάλες ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία όλη της χώρας. Το ίδιο συμβαίνει και στο νοσοκομείο Καρδίτσας που για μεγάλο διάστημα δέχθηκε εκατοντάδες ασθενείς για νοσηλεία.

Αποτέλεσμα, πολλές κλινικές του νοσοκομείου Καρδίτσας μεταβλήθηκαν αποκλειστικά σε COVID-19.

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν ανάγκες για νέες κλίνες ΜΕΘ, αλλά και ιατροτεχνολογιακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας Θεσσαλίας που έσπευσε να χρηματοδοτήσει τον εκσυχρονισμό του νοσοκομείου Καρδίτσας.

 

Το Φυσικό αντικείμενο...

Το έργο αφορά σε προμήθεια και εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού, Ξενοδοχειακού και Εργονομικού εξοπλισμού στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Καρδίτσας ώστε να λειτουργεί με σύγχρονα πρότυπα και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας

COVID19.

Σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, θα είναι πλέον σε θέση να παρέχει αξιόπιστη και ολοκληρωμένη φροντίδα στο κρίσιμο αυτό στάδιο της φροντίδας του ασθενούς. Ειδικότερα, ο εξοπλισμός αφορά σε:

ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

1. Τέσσερις (4) Νοσοκομειακές Κλίνες ΜΕΘ

2. Ένας (1) φορητός ηλεκτροκαρδιογράφος ενσύρματος και ασύρματος

3. Ένα (1) βρογχοσκόπιο με πηγή φωτισμού

4. Μία (1) συσκευή παροχής οξυγόνου υψηλής ροής (HIGH FLOW 60L).

5. Ένας (1) φορητός ηλεκτροεγκεφαλογράφος

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΣ - ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

6. Δύο (2) Κλιματιστικές Μονάδες, κατάλληλες για το χώρο της ΜΕΘ

7. Ένα (1) ψυγείο φαρμάκων

8. Μία (1) οθόνη παρακολούθησης θαλάμου 40 inch

9. Ένα (1) τροχήλατο ανάνηψης

ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

10. ΟΛΟΣΩΜΕΣ ΣΤΟΛΕΣ TYVEΚ

11. ΜΑΣΚΕΣ FFP2

12. ΜΑΣKΕΣ FPP3

13. ΠΡΟΣΩΠΙΔΕΣ

14. ΠΟΔΟΝΑΡΙΑ ΜΠΟΤΕΣ

Η/Υ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

15. Τρεις (3) Σταθμούς Εργασίας (Η/Υ DESKTOP + ΟΘΟΝΗ 24'')

Η/Υ (DESKTOP) + ΟΘΟΝΗ 24''

Δήλωση Αγοραστού

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, δήλωσε σχετικά:

«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την 5η ΥΠΕ, τη Διοίκηση του Γενικού Πανεπιστημίου Καρδίτσας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, χρηματοδοτούμε με 250.000 ευρώ την προμήθεια εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για τις ανάγκες της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας για την αντιμετώπιση του κορωνοιού. Με σχεδιασμό και στρατηγική, κατευθύνουμε επιπλέον χρήματα προκειμένου να ενισχύσουμε αποφασιστικά το σύστημα δημόσιας υγείας, διασφαλίζοντας ότι οι πολίτες της Θεσσαλίας θα λαμβάνουν τις πλέον σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες. Η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, χωρίς το οποίο όλα τελούν υπό αίρεση και αμφισβήτηση».

Η προμήθεια του συγκεκριμένου εξοπλισμού είναι αναγκαία προκειμένου η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας να ενισχυθεί περαιτέρω στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας λόγω Covid-19. Η ταχεία ανάρρωση των νοσηλευμένων ασθενών στη ΜΕΘ αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 στον πληθυσμό ευθύνης του Νοσοκομείου Καρδίτσας που είναι το σύνολο του πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και αποτελεί στόχο της παρέμβασης μέσω του συγκεκριμένου έργου.

#CohesionGR