Σπύρος Ταλιαδούρος – Το κεντρικό δίλημμα των εκλογών

  • Κατηγορία: ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 09:26

Επισημάνσεις Σπύρου Ταλιαδούρου.

Το ζητούμενο των εκλογών είναι μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα εξασφαλίσει τέσσερα χρόνια πολιτικής σταθερότητας. Να μην μπει η χώρα σε μια περίοδο αστάθειας , που θα τραυματίσει την οικονομία και θα αποτρέψει τις διεθνείς αγορές να μας δώσουν το 2023 την πολυαναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα.

Τα τέσσερα αυτά χρόνια της Ν.Δ., παρά τις πρωτοφανείς κρίσεις και προκλήσεις η Ελλάδα έμεινε όρθια. Ταυτόχρονα προόδευσε. Με ασφάλεια και διεθνή αναγέννηση. Με άλματα στην ψηφιοποίηση του κράτους. Με δυναμική οικονομία συνεχούς ανάπτυξης. Με μειωμένη ανεργία. Με στήριξη στους αδύναμους. Με λιγότερους φόρους. Σκοπός της Ν.Δ. τώρα είναι καλύτεροι μισθοί και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

Είναι θετικό ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε:

Πρώτον: Να μειώσει πάνω από 50 φορολογικούς συντελεστές.

Δεύτερον: Να προσελκύσει επενδύσεις από εταιρείες κολοσσούς όπως: Η Pfizer, η Microsoft, η Google, η Amazon, οι οποίες προσέφεραν νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, μειώνοντας έτσι την ανεργία κατά 7%

Τρίτον: Κατάφερε να στηρίξει τους Έλληνες πολίτες και τις επιχειρήσεις απέναντι στην ενεργειακή κρίση με μέτρα πάνω από 10 δις ευρώ κάνοντας την Ελλάδα την πρώτη χώρα σε όλη την Ευρώπη στην στήριξη των πολιτών.

Τέταρτον: Να ενδυναμώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό συνάπτοντα διεθνείς συμφωνίες. Ενίσχυσε τις διεθνείς συμμαχίες της συνάπτονται αμυντικές συμφωνίες και θωράκισε την άμυνα της χώρας.

Πέμπτον: Έκανε πάνω από 12.000 προσλήψεις υγειονομικού επικουρικού προσωπικού, πάνω από 2300 μόνιμων γιατρών και 2100 επικουρικών γιατρών και 2500 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών την τελευταία διετία, κάτι που έχει να γίνει στην χώρα μας πάνω από 15 χρόνια.

 Έκτον: Αύξησε κατά τουλάχιστον 6% τις συντάξεις  για 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, αύξησε κατά 10% τους μισθούς τα ων γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και αύξησε 2 φορές τον κατώτατο μισθό, με την τρίτη αύξηση να έχει δρομολογηθεί.

Έβδομον: Δημιούργησε πάνω από 1450 ψηφιακές υπηρεσίες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται με την ταχύτητα στις συναλλαγές τους με το κράτος.

Όγδοον: Προχώρησε μεγάλα έργα υποδομής που είχαν «παγώσει» και δρομολόγησε μεγάλα έργα οδοποιίας και ψηφιακής αναβάθμισης σε ολόκληρη τη χώρα.

   Όλα αυτά, η στήριξη  των πολιτών, η μείωση της φορολογίας και οι αυξήσεις των μισθών, έγιναν χωρίς να διακινδυνεύσει η Νέα Δημοκρατία την δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Η σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Πρωθυπουργός πήγαν την οικονομία μπροστά, μειώνοντας το δημόσιο χρέος σε μεγαλύτερο ποσοστό πανευρωπαϊκά σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας, οδηγώντας την χώρα στην έξοδο από το καθεστώς αυξημένης εποπτείας.

Η Ν.Δ. μείωσε τους φόρους, έφερε επενδύσεις και δημιούργησε πολλές νέες δουλειές. Η ανεργία έπεσε ήδη κατά΄5,5 ποσοστιαίες μονάδες. Σήμερα, η Ελλάδα είναι γεωπολιτικά πολύ πιο ισχυρή απ’ ότι ήταν πριν από 4 χρόνια. Ταυτόχρονα, υλοποιήθηκαν πολλές σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε πολλά διαφορετικά πεδία πολιτικής, από το κοινωνικό κράτος μέχρι την Παιδεία.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει κάνει σημαντικό έργο. Αντιμετώπισε τρεις κρίσεις: ελληνοτουρκικά, πανδημία, Ουκρανία. Ακολούθησε μια τολμηρή στρατηγική στήριξης των εισοδημάτων των οικονομικά ασθενέστερων για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις του ρεύματος, του φυσικού αερίου και της βενζίνης. Κατάφερε να συγκρατήσει την αύξηση του πληθωρισμού σε χαμηλότερο επίπεδο από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα τον Οκτώβριο είχε πληθωρισμό 9,1 % μικρότερο από το 11% της Γερμανίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση έδωσαν κάτι το οποίο για  πολλά χρόνια δεν υπήρχε στη χώρα: αλήθεια, έργο, όραμα και αξιοπιστία.

   Το κεντρικό δίλημμα των εκλογών είναι σαφές: Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Είναι ένα δίλημμα το οποίο οικοδομείται και από άλλα ερωτήματα:

Πρώτον: Ποιο κόμμα σήμερα μπορεί να ενώσει τους Έλληνες ; Αυτό που προωθεί την ανάπτυξη και στηρίζει τους αδύναμους συμπολίτες μας, δηλ. η Νέα Δημοκρατία.

Δεύτερον: Ποιο κόμμα απέδειξε ότι μειώνει φόρους, ενισχύει το εισόδημα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας; Η Νέα Δημοκρατία.

Τρίτον: Ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις, θωρακίζοντας ταυτόχρονα την Πατρίδα, αναπτύσσοντας την οικονομία και στηρίζοντας την κοινωνία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Σε αυτά θα απαντήσει στην κάλπη ο πολίτης. Πιστεύω ότι οι Έλληνες στις εκλογές θα απαντήσουν με μια ψήφο και τρεις λέξεις: Σταθερότητα, Συνέχεια και Συνέπεια.

 Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να κρατάει το σκάφος της χώρας, το πηδάλιο της χώρας, σταθερό στα φουρτουνιασμένα νερά τα οποία διανύουμε.

Οι εκλογές δεν θα κρίνουν μόνο την επόμενη  τετραετία, αλλά και το μέλλον των επόμενων γενεών.