×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί φάκελοςPath: /home/www/slumdg16/alithianews.gr/www/cache/widgetkit

Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία αγροτών στο κέντρο της Καρδίτσας

  • Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 12:04

Με τη σημερινή μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη της Καρδίτσς, συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Καρδίτσας.

Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία στο κέντρο της Καρδίτσας, πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες του νομού μας. Αγρότες του νομού Καρδίτσας συγκεντρώθηκαν αρχικά στο χώρο της εμποροπανήγυρης, και ακολούθως πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας με αγροτικά αυτοκίνητα και ΙΧ στο κέντρο της πόλης.

Μεταξύ άλλων,οι αγρότες διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους από την πανδημία και το lockdown, από την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές στην παραγωγή, αλλά και τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.

Οπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «τα προβλήματά μας δεν έχουν λυθεί. Λόγω των καταστροφικών πλημμυρών και των διαχρονικών ευθυνών των κρατικών φορέων (κυβερνήσεων, Περιφέρειας, Δήμων, ΤΟΕΒ - ΓΟΕΒ) και ενώ πέρασαν 5 μήνες, βλέπουμε να έχουν δοθεί κάποιες αποζημιώσεις, οι οποίες όμως απέχουν από την πλήρη κάλυψη των απωλειών στο εισόδημά μας. Όσο για τα αντιπλημμυρικά έργα, μια βροχή φτάνει για να δείχνει τις εγκληματικές τους ευθύνες.

Οι τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων είναι χαμηλότερες στα περισσότερα προϊόντα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ενδεικτικά, το βαμβάκι φέτος είχε χαμηλότερη τιμή από πέρυσι, ενώ στο χρηματιστήριο - που ευαγγελίζονται - είχε υψηλότερη τιμή φέτος, αλλά την ίδια στιγμή φτάνουν πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση. Συνεπώς, με τη στήριξη της κυβέρνησης έμποροι, μεταποιητικές βιομηχανίες, μεσάζοντες κάθε είδους, κερδοσκοπούν στις πλάτες αγροτών και λαού. Την ίδια στιγμή, το κόστος παραγωγής ανεβαίνει. Το ίδιο και το κόστος διαβίωσης».

#PressGreece

#ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

#ΘΕΣΣΑΛΙΑ