Με βεβαίωση από Εργάνη ή ΑΑΔΕ από σήμερα οι μετακινήσεις των αγροτών

  • Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 07:04

Από σήμερα 18 Φλεβάρη, έρχονται καμπάνες σε όσους μετακινούνται με χειρόγραφες βεβαιώσεις.

Αλλάζει από σήμερα ο τρόπος μετακίνησης των αγροτών λόγω του περιορισμού που επιβλήθηκε λόγω πανδημίας.

Από τις 15 έως τις 17 του μήνα ίσχυε μια μεταβατική περίοδος, ώστε οι αγρότες, να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, που ισχύουν από τις 15 του μήνα.

Από τις 18 του μήνα όμως, οι έχοντες αγροτική εκμετάλλευση κατά τις μετακινήσεις τους υποχρεούνται να φέρουν ειδική βεβαίωση από την Εργάνη ή την ΑΑΔΕ, με τις χειρόγραφες να μην τους καλύπτουν έναντι των παραβάσεων, που επισύρουν πρόστιμα της τάξης των 300 ευρώ ανά περίπτωση.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλος φόρτος των λογιστών που αδυνατούν να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις αυτές μέσα στις επόμενες ώρες.

Πρόβλημα θα υπάρξει όμως, κυρίως για όσους αγρότες και κτηνοτρόφους διευκολύνονται στις καθημερινές εργασίες της εκμετάλλευσης από μέλη της οικογένειας που δεν απασχολούνται τυπικά σε αυτήν. Σε αυτές τις περιπτώσεις η έκδοση βεβαίωσης μετακίνησης από το Π.Σ «ΕΡΓΑΝΗ» δεν είναι εφικτή ενώ και οι αρμόδιες αρχές, τα αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν σε αγροτικές περιοχές δεν έχουν ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν την κατάσταση.

Όμως, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια διαφορετική απόφαση και καλό θα είναι οι αγρότες όλοι να γνωρίζουν τον νέο τρόπο μετακίνησης για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.

#PressGreece

#ΑΓΡΟΤΙΚΑ

#ΘΕΣΣΑΛΙΑ