Επιτυχημένη η μανιταρογιορτή στην Λίμνη Πλαστήρα

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 11:33

Εκατοντάδες μανιταρόφιλοι από την Καρδίτσα και όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν για ένα διήμερο στο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα για την Γιορτή του Μανιταριού.

Επιτυχία, άνευ προηγούμενου είχε η Μανιταρογιορτή της Λίμνης Πλαστήρα που έγινε στο Νεοχώρι το διήμερο Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου.

Επισκέπτες από την Καρδίτσα, αλλά και από Λάρισα, Λαμία, Εύβοια, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Γρεβενά κ.λ.π, βρέθηκαν στην περιοχή μας, πήραν μέρος στην γιορτή και πέρασαν θαυμάσια.

Η γιορτή περιλάμβανε πλούσιες δράσεις και εδέσματα με βάση τα μανιτάρια.

Η Γιορτή του Μανιταριού είναι μία γιορτή του «Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου», του νεοσύστατου Συλλόγου «Μανιτάρια των Αγράφων» και με συνδιοργανωτή την Περιφέρειας Θεσσαλίας / Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Οι επισκέπτες απόλαυσαν Μανιταροεδέσματα, πεζοπορία στα βουνά των Αγράφων για μανιτάρια, γευσιγνωσία, γνωριμία με τις ποικιλίες μανιταριών, κυνήγι τρούφας και πολλά ακόμη σε ένα διήμερο στη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα.

Την Κυριακή, το κονβόι των Μανιταρόφιλων ξεκίνησε από τον Βοτανικό κήπο υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Καραντώνη για την περιοχή του Καταφυγίου και σε υψόμετρο 1300μ όπου και "απλώθηκαν" στο βουνό για Συλλογή Άγριων Μανιταριών.

Εκεί από τον έμπειρο "Μανιταρολόγο" Νίκο Τσίλη αναλύθηκαν τα ευρύματα επί του φυσικού πεδίου.

Τα καρποσώματα όπου βρέθηκαν ήταν λιγοστά, λόγω ανομβρίας και έτσι γυρίσανε στο χωριό Νεοχώρι όπου υπήρχε η Μανιταρογευσία εν δράση!

Τη Γιορτή της Κυριακής περιλάμβανε Μουσική και πολλά πολλά εδέσματα που ετοιμάστηκαν με τους καρπούς της Γης στα τηγάνια του Φώτης και της Γιούλας Παρασκευαϊδη.

Στην εκδήλωση, πέρα από τους εκατοντάδες μανιταρόφιλους, τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους:

Ο βουλευτής της ΝΔ Τέλης Σπάνιας, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, ο δήμαρχος Σοφάδων Δήμος Κατσής, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Τέλιος, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Κωστής Νούσιος.