×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί φάκελοςPath: /home/www/slumdg16/alithianews.gr/www/cache/widgetkit

Μεγάλο αφιέρωμα σε Βίρβο – Μπακάλη

  • Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 12:17

Aύριο Τρίτη 16/04/2024 στην Καρδίτσα από τα Μουσικά σχολεία Καρδίτσας και Τρικάλων

Η ζωή και το έργο δύο σημαντικών δημιουργών της Θεσσαλίας, του Τρικαλινού στιχουργού Κώστα Βίρβου και του Καρδιτσιώτη συνθέτη Μπάμπη Μπακάλη, θα αναβιώσουν μουσικά σήμερα στην Καρδίτσα από τα μουσικά σχολεία των δύο νομών. 

Η εκδήλωση θα γίνει στις 17:30 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο

Η ζωή και το έργο δύο σημαντικών δημιουργών της Θεσσαλίας, θα αναβιώσουν μουσικά στην Καρδίτσα από τα μουσικά σχολεία Καρδίτσας και Τρικάλων. Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις 17:30 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Μια εκδήλωση που έγινε την προπερασμένη Δευτέρα και στα Τρίκαλα.

Πρόκειται για αφιέρωμα στον στιχουργό Κώστα Βίρβο και τον συνθέτη Μπάμπη Μπακάλη, δύο Θεσσαλούς φίλους και συνδημιουργούς εκατοντάδων λαϊκών τραγουδιών που συνδέθηκαν άρρηκτα με το λαϊκό τραγούδι, έλκοντας την καταγωγή τους ο μεν πρώτος από την Κρανιά Ασπροποτάμου, ο δε δεύτερος από τα Κανάλια Καρδίτσας.

Η διοργάνωση αποτέλεσε πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων που την ενστερνίστηκε το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων και την αγκάλιασαν το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καρδίτσας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς και οι Δήμοι Τρικκαίων, Μετεώρων, Καρδίτσας και Μουζακίου.

Η θεματική εκδήλωση με βάση τον λόγο, τη μουσική – χορωδία για τη ζωή και το έργο δύο σημαντικών δημιουργών, υλοποιεί στην πράξη τη φιλοσοφία του ανοικτού σχολείου στην κοινωνία, αλλά και την έναρξη της συνεργασίας ως καλή πρακτική μεταξύ δύο Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, Δήμων αλλά κυρίως και δύο Μουσικών Σχολείων σε επίπεδο κοινής Περιφέρειας.

Για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καρδίτσας υπεύθυνος του Συνόλου Ελληνικής Μουσικής είναι ο μουσικοσυνθέτης και καθηγητής του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Καρδίτσας, κ. Ηλίας Παππάς.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.