Γκαβογιάννης σε Μητσοτάκη: «Καταγγέλλω Τσιάρα και Αυγενάκη για προσωπικά συμφέροντα»

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 19:46

«Ποια είναι η εξουσιοδότηση που έχουν οι κύριοι Τσιάρας και Αυγενάκης για να δίνουν δημόσια το «χρίσμα» της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο της Καρδίτσας;

 

Η δημόσια στήριξή τους σε έναν υποψήφιο δεν έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα σας ακούσαμε να λέτε πριν από λίγες μόλις εβδομάδες από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης; Αν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κορυφαία στελέχη του κόμματος παραβαίνουν τις ρητές οδηγίες σας, γιατί να τις υπακούσουν τα στελέχη της βάσης; Αν η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας παραμένει προσκολλημένη στις νοοτροπίες του παρελθόντος που βούλιαξαν την Ελλάδα, γιατί να αλλάξει νοοτροπία ο απλός οπαδός- ψηφοφόρος του κόμματος;»

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας Κώστας Γκαβογιάννης.

Η επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Είμαι από τους ανθρώπους που πραγματικά πιστεύουν στην νέα Ελλάδα που θέλετε να οικοδομήσετε. Έχω εμπιστοσύνη στο σχέδιό σας, αλλά και στο ήθος σας το οποίο προσπαθείτε να εμφυσήσετε στην παράταξή μας και να δημιουργήσετε πραγματικά τη «Νέα Δημοκρατία» που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Ασπάζομαι και εγώ το όραμά σας για τον τόπο, ειδικά σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου πολύ σωστά ο ίδιος προσωπικά ξεκαθαρίσατε ότι έχετε εμπιστοσύνη στις επιλογές των τοπικών κοινωνιών και ότι η παλαιοκομματική εμπλοκή των κομματικών στελεχών είναι μια κακή συνήθεια του παρελθόντος που πρέπει να αποβάλλουμε.

Καταλαβαίνετε λοιπόν την απογοήτευσή μου όταν διαπίστωσα ότι υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος επενδύουν σε υποψηφιότητες μοιράζοντας αυθαιρέτως «χρίσματα» με στόχο το προσωπικό όφελος.

Ποια είναι η εξουσιοδότηση που έχουν οι κύριοι Τσιάρας και Αυγενάκης για να δίνουν δημόσια το «χρίσμα» της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο της Καρδίτσας; Η δημόσια στήριξή τους σε έναν υποψήφιο δεν έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα σας ακούσαμε να λέτε πριν από λίγες μόλις εβδομάδες από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης; Αν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κορυφαία στελέχη του κόμματος παραβαίνουν τις ρητές οδηγίες σας, γιατί να τις υπακούσουν τα στελέχη της βάσης; Αν η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας παραμένει προσκολλημένη στις νοοτροπίες του παρελθόντος που βούλιαξαν την Ελλάδα, γιατί να αλλάξει νοοτροπία ο απλός οπαδός- ψηφοφόρος του κόμματος;

Είναι προφανές ότι ο κύριος Τσιάρας επενδύει σε μία υποψηφιότητα για τη Δημαρχία στην πρωτεύουσα της εκλογικής του περιφέρειας προκειμένου να κερδίσει έδαφος έναντι των εσωκομματικών του αντιπάλων. Είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο θέλουμε να λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση; Είναι ο Δήμαρχος ένα ακόμα στέλεχος στον προεκλογικό αγώνα ενός Βουλευτή ή είναι ένας θεσμός που αξίζει τον σεβασμό μας;

Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κύριος Τσιάρας θα πρέπει να κριθεί για τις συγκεκριμένες «πρωτοβουλίες» του από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, διαφορετικά – επιτρέψτε μου την εκτίμηση- η κατάσταση θα ξεφύγει όχι μόνο στην Καρδίτσα αλλά σε όλη την επικράτεια.

Θεωρώ επίσης ότι εξηγήσεις θα πρέπει να δοθούν και από τον Γραμματέα της ΠΕ του κόμματος καθώς είναι διάχυτη η εντύπωση ότι ανάλογες «πρωτοβουλίες» έχει αναπτύξει σε πολλές περιοχές και στην υπόλοιπη χώρα αλλά και γιατί πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο κίνητρο για την παραβίαση των ρητών εντολών σας.

Ο κίνδυνος από την ατιμωρισία τέτοιων περιπτώσεων είναι πασιφανής. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια αλλαγή στην νοοτροπία μας απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο την χρησιμοποιούμε για μικροκομματικά παιχνίδια και για προσωπικά συμφέροντα. Αυτή η Τοπική Αυτοδιοίκηση των κυρίων Τσιάρα και Αυγενάκη δεν έχει σχέση με αυτή που περιγράψατε στην 83η ΔΕΘ και δεν είναι αυτή την οποία όλοι μας ονειρευόμαστε για την Ελλάδα του αύριο.

Χωρίς να θέλω να σας κάνω υποδείξεις για το τι πρέπει να πράξετε, θεωρώ υποχρέωσή μου να καταγγείλω τη συμπεριφορά των δύο διακεκριμένων στελεχών του κόμματός μας και στενών συνεργατών σας (άλλωστε για κάθε πράξη τους επικαλούνται το όνομά σας) και να ζητήσω ως μέλος του κόμματος και ως πολίτης που πιστεύει όσα διακηρύσσετε με τον πολιτικό σας λόγο, να γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις σας από τα στελέχη μας.

Γνωρίζω ότι είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση και ότι οι εμπλεκόμενοι είναι άμεσοι συνεργάτες σας. Πιστεύω όμως στην ειλικρίνεια του λόγου, των προθέσεών σας και του οράματός σας για μια ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση και είμαι βέβαιος ότι θα φανείτε αντάξιος των υψηλών προσδοκιών που έχει από εσάς όλη η Ελλάδα.

Με εκτίμηση

Κώστας Γκαβογιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας