Καρδιτσιώτης ο «ποντικός» της Nova. Πούλαγε σπασμένους κωδικούς.

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 17:03

Καρδιτσιώτης, Δημοτικός υπάλληλος ο καταδικασθείς σε πέντε χρόνια κάθειρξης και τρεις μήνες φυλακή, διότι μοίραζε παράνομα «σπασμένους κωδικούς» της πλατφόρμας Nova και κινούνταν με το ψευδώνυμο «ποντικός».

Στη «φάκα» της Ελληνικής Δικαιοσύνης στη Λάρισα έπεσε ένας Καρδιτσιώτης Δημοτικός υπάλληλος, που μοίραζε παράνομα «σπασμένους κωδικούς» της πλατφόρμας Nova και κινούνταν με το ψευδώνυμο «ποντικός».

Ο άνδρας αυτός σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο που διήρκησε δύο ημέρες, ήταν -όπως καταγγέλθηκε από την εταιρεία- ο μεγαλύτερος διακινητής σπασμένων κωδικών της σε όλη την Ελλάδα, αφού από αυτόν έβλεπαν με χαμηλό αντίτιμο -σε σχέση με το νόμιμο- δεκάδες χρήστες σε όλη την περιοχή της Θεσσαλίας, τη στιγμή που συνελήφθη.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών και τριών μηνών φυλάκισης καθώς κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις: Προσβολή περί πνευματικής ιδιοκτησίας σε κακουργηματικό βαθμό και κατοχή συσκευών αποκωδικοποίησης. Επίσης του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 7.500 ευρώ ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, που σημαίνει πως ο «ποντικός» δεν οδηγήθηκε στη φυλακή αλλά παρέμεινε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με τα όσα κατηγορείτο ο Καρδιτσιώτης, είχε στο σπίτι του τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορεί να «σπάει» και εν συνεχεία να «διαμοιράζει» μέσω ίντερνετ κωδικούς της τηλεόρασης Nova, σε πολλούς πολίτες. Το αντίτιμο σύμφωνα με όσα κατηγορείτο ήταν 10 ευρώ για κάθε πελάτη τον μήνα.

Ο αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας είπε πως όταν έγινε η σύλληψη «μας πήγε σε άλλο σπίτι για να μας αποπροσανατολίσει». Όταν όμως έγινε αντιληπτό αυτό αποκαλύφθηκε -σύμφωνα με την κατάθεσή του- όλος ο τρόπος δράσης (dreambox).

Είπε πως ενώ για ένα Full πακέτο της Nova κάποιος πλήρωνε 60 ευρώ, οι πελάτες του κατηγορουμένου έδιναν μόνο 10. «Αυτός είχε τον έλεγχο για το ποιος θα βλέπει και ποιος όχι. Όταν δεν πλήρωνε κάποιος απλά τον έκοβε».

Αρμόδιος υπάλληλος της Nova κατέθεσε από την πλευρά του πως ο κατηγορούμενος ήταν γνωστός για τη δράση του καθώς ήταν ο «μεγαλύτερος διαμοιραστής σπασμένου σήματος της Nova στην Ελλάδα», ενώ έχει και τώρα νέες δικαστικές περιπέτειες για σχετικά αδικήματα, πρόσθεσε. «Η Νova έχει πάθει τεράστια ζημιά όλα αυτά τα χρόνια με αυτήν την πρακτική και φυσικά όχι μόνο από τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο» ολοκλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, που αποβλήθηκε για αρκετή ώρα από την αίθουσα με απόφαση της προέδρου επειδή μιλούσε χωρίς να του δοθεί ο λόγος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως «δεν είμαι εγώ ο ποντικός καθώς δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία». Τόνισε πως είναι αθώος και πως με τα τεχνικά μέσα που διέθετε προσπαθούσε απλά να κάνει ανταλλαγές προγραμμάτων με έλληνες του εξωτερικού «Ήθελα απλά να γίνω ανταγωνιστικός». Είπε μάλιστα πως δεν έχει καθόλου καλές τεχνικές γνώσεις, ενώ όσα ήξερε τα έμαθε από συζητήσεις με παρέες (forum) στο διαδίκτυο.

Δεν έπεισε το δικαστήριο που όμως παρά την καταδικαστική απόφαση τού αναγνώρισε ελαφρυντικό.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)