Πρόβλημα με τα σκουπίδια στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα

  • Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 16:51

Προθεσμία 20 ημερών δίνει με εξώδικο ο ανάδοχος στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα για να τον πληρωθεί, ενώ διαφορετικά θα σταματήσει την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Η ανάδοχος εταιρεία υποστηρίζει ότι εκτέλεσε και επιπλέον δρομολόγια που ζητάει να πληρωθεί, ενώ εκκρεμεί και η πληρωμή δύο τιμολογίων.

Την ίδια ώρα η κατάσταση με τα σκουπίδια στην περιοχή τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.

Βραδυφλεγής βόμβα για την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών του δήμου λίμνης Πλαστήρα, τείνει να γίνει η συλλογή των απορριμάτων, μιας και ο δήμος και ο ανάδοχος του έργου δεν μπορούν να βρουν κοινό βηματισμό.

Αυτές τις μέρες υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι τα σκουπίδια στην περιοχή δεν μαζεύτηκαν σωστά και ψάχνοντας την αιτία ανακαλύψαμε ότι στον δήμο επιδόθηκε εξώδικο της εταιρείας «ΑΦΟΙ Γ. ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΙ Ε.Π.Ε» που δίνει προθεσμία 20 ημερών στον δήμο να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με διακοπή της εργασίας της αποκομιδής των σκουπιδιών.

Φυσικά, αυτό θα έχει επίπτωση και στον τουρισμό, μιας και η περιοχή πουλάει το φυσικό περιβάλλον που δεν μπορεί να είναι γεμάτο σκουπίδια.

Η εφημερίδα μας παραθέτει το εξώδικο της εταιρείας και καλεί τον δήμαρχο να πάρει θέση επί του θέματος.

Το εξώδικο

Ενώπιον Παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου και Πάσης Αρχής

Εξώδικη Δήλωση Παραγωγής Εννόμων Συνεπειών

Της εταιρίας με την επωνυμία «ΑΦΟΙ Γ. ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΙ Ε.Π.Ε», που εδρεύει στα Φάρσαλα, οδός Αθηνάς 27 και εκπροσωπείται νόμιμα (ΑΦΜ 095456928 Β΄ Δ.Ο.Υ Λάρισας).

ΚΑΤΑ

Του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, νομίμως εκπροσωπουμένου υπό του Δημάρχου του.

Κοινοποίηση :

  1. Στον κ. Εισαγγελέα Καρδίτσης δια την λήψη κάθε νομίμου ενεργείας του

  2. Στις Εφημερίδες της Καρδίτσης

Καρδίτσα 24.01.2019

Όπως ήδη γνωρίζετε μετά την ολοκλήρωση της διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού για τις «Εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων και καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων, Δημοτικών κτιρίων και επαρχιακών οδών 2017 - 2020 την 12.10.2017 υπεγράφη μεταξύ μας η υπ’ αριθμ. 4916/12.10.2017 Σύμβαση, καθότι ανακυρήχθην μειοδότης αυτού.

Έκτοτε ανέλαβον το έργο της αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Σας και μέχρις σήμερον εξετέλεσα το έργο αυτό, όπως ορίζει ο νόμος και η σύμβαση μας, δεχόμενη τις επιδοκιμασίες όλων και κυρίως την απόλυτο έγκριση σας και τις ευχαριστίες σας.

Παρά ταύτα, η εκτέλεση των υποχρεώσεών μου, μέχρις σήμερα όχι μόνον δεν συνοδεύθηκε από την ταυτόχρονη εκπλήρωση των δικών σας υποχρεώσεων έναντί μου και ιδία την πληρωμή των συμφωνηθέντων, αλλά η μέχρις σήμερον καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων μου και των επιπλέον δρομολογίων, εβδομήντα τέσσερα (74) συνολικά που εκτελέστηκαν επιπροσθέτως των απαιτουμένων και οριζομένων στην δικ/ξη, από την εταιρεία μας κατά την χρονική περίοδο από 12.10.2017 εως 11.10.2018, υπερέβη κάθε όριο καλής πίστεως και αναμονής, σύμφωνα με την σύμβαση την διακ/ξη και των άρθρων του Ν. 4412/2016.

Η άνω παράνομη και υπαίτια μη πληρωμή του εκτελεσθέντος έργου μου, εκτός του ότι αποτελεί παράβαση καθήκοντος και απιστία σε βάρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου και όθεν έκπτωση από το αξίωμά του σύμφωνα με τον νόμο, Σας καθιστά ευθέως και αμέσως υπερήμερο οφειλέτη μου και μου δίδει τα εξής δικαιώματα τα οποία δια της παρούσης ασκώ :

  1. Σας καθιστώ υπερήμερο οφειλέτη μου δια το σύνολο της μέχρις σήμερα οφειλής σας, νομιμοτόκως από την πάροδο της προθεσμίας του άρθρου 152 του ν. 4412/2016.

  2. Σας καθιστώ υπεύθυνο πάσης άλλης ζημίας μου, την οποία έχω υποστεί από την καθυστέρηση της πληρωμής μου.

  3. Σας καθιστά υπεύθυνο της προσγενηθείσης στο πρόσωπο μου ηθικής βλάβης από την υπαίτια καθυστέρηση της πληρωμής μου, οφειλομένης καταδήλως σε ενέργειες σκοπιμότητος σε βάρος του προσώπου μου, όπως αυτό καταδεικνύεται από την σκόπιμη μη αναγραφή της σχετικής δαπάνης στους προϋπολογισμός σας ως ο νόμος ορίζει …!

  4. Σας δηλώνω ότι, επειδή, παρήλθε η δίμηνος προθεσμία πληρωμής μου ασκώ δια της παρούσης το δικαίωμα διακοπής όλων των εργασιών μου, μέχρι της ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΩΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ με αρ. 128 & 129 που έχουν κατατεθεί στον Δήμο, Με όλα τα επισυναπτόμενα έγγραφα τα οποία απαιτούνται από τον Ν. 4412/2016 και την Διακ/ξη.

Καθώς επίσης και της επιπλέον οφειλής του Δήμου προς την εταιρεία μας των εβδομήντα τεσσάρων (74) δρομολογίων που εκτελέστηκαν επιπλέον των συμβατικών μας υποχρεώσεων, βάσει των αποδεικτικών – ζυγολογίων του ΣΜΑ – ΠΑΔΥΘ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, κατά την χρονική περίοδο από 12.10.2017 εως 11.10.2018 (Αριθμός Δρομολογιών που αναφέρονται στην Διακ/ξη είναι 316 και Συνολικά Δρομολόγια που εκτελέστηκαν από την εταιρεία μας για την παραπάνω χρονική περίοδο είναι 390).

Επιπροσθέτως σας αναφέρουμε ότι έχετε ενημερωθεί από την εταιρεία μας εγγράφως :

Αρ. Πρωτ. 709 / 27.02.2018

Αρ. Πρωτ. 1327 / 12.04.2018

Αρ. Πρωτ. 1724 / 10.05.2018

Αρ. Πρωτ. 3112 / 17.08.2018

Αρ. Πρωτ. 4090 / 04.10.2018

Αρ. Πρωτ. 4521 / 12.11.2018

Έκθεση Επίδοσης Αριθ. 9105 Γ.

Έκθεση Επίδοσης Αριθ. 9594 Γ.

Καθώς επίσης και με παραστάσεις των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας μας ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 152 του 4412/2016 από της παρόδου απράκτου 20 εργασίμων ημερών από της επιδόσεως της παρούσης. Η άνω διακοπή εργασιών θα γίνει χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση και με ταυτόχρονη υποχρέωση σας να ειδοποιήσετε πριν την πάροδο της άνω προθεσμίας τις εφημερίδες του Νομού Καρδίτσης δια την άνω διακοπή και τα εντεύθεν προβλήματα που θα δημιουργηθούν.

Η παρούσα επιδίδεται στον κ. Εισαγγελέα Καρδίτσας προς γνώση του και δια την λήψη των απαραιτήτων μέτρων προστασίας της Δημοσίας Υγείας και προς τις Εφημερίδες του Νομού Καρδίτσης, προς γνώση των ευθυνών σας ενώπιον των δημοτών σας και του αναγνωστικού κοινού του Νομού Καρδίτσης.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσα προς τον καθού αυτή απευθύνεται δια να λάβει γνώση και δια τας νομίμους συνεπείας, αντιγράφονταν ολόκληρο το κείμενο της παρούσας εις την έκθεση επιδόσεως.

Η Εξωδίκως Δηλούσα