Αδέσποτα επιτέθηκαν σε 85χρονο στην κεντρική πλατεία

Τρία σκυλιά τον έριξαν από το ποδήλατο και κατέληξε στο νοσοκομείο της Καρδίτσας.

Στο νοσοκομείο σε κατάσταση ΣΟΚ μεταφέρθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ένας 85χρονος Καρδιτσιώτης. Ο ηλικιωμένος διέσχιζε την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και ξαφνικά, τρία μεγάλα σκυλιά τον περικύκλωσαν, τον έριξαν από το ποδήλατο και χρειάστηκε η βοήθεια από άλλους συμπολίτες για να γλιτώσει τα χειρότερα.

Τελικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς να γίνει ακόμη γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

 

Τι έγραψαν συμπολίτες στο facebook

 

Επίθεση από τρία αδέσποτα σκυλιά, στην κεντρική πλατεία της πόλης, δέχθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00:13' Ω -20/06/2019), όταν προσπάθησε να διασχίσει την κεντρική πλατεία. Τον έριξαν κάτω, με αποτέλεσμα, να τραυματιστεί σοβαρά στο ένα από τα κάτω και άνω άκρα και χρειάστηκε να το μεταφέρουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ ο ίδιος ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ!

 

Άλλος συμπολίτης γράφει

 

Σήμερα το βράδυ τα λέγαμε στην κεντρική πλατεία στην καφετέρια Centrale και λίγο πριν τις 12 καθώς φεύγαμε ένας ογδονταπεντάχρονος φίλος διέσχισε κάθετα την πλατεία και προχώρησε προς το καφέ Ολύμπιον. Ενώ ξεκλείδωνα το ποδήλατό μου βλέπω ότι τρία σκυλιά του όρμησαν και τον περικύκλωσαν με απειλητικά γαυγίσματα και τρίξιμο δοντιών. Ο ογδοανταπεντάχρονος προσπαθούσε να τα αποφύγει και έκανε βήματα προς τα πίσω με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει κάτω. Τρέξαμε και προλάβαμε τα χειρότερα, όμως μετά το πέσιμο δεν μπορούσε να κουνήσει το πόδι του και το χέρι του. Τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του νοσοκομείου για τα περαιτέρω. Έτσι έληξε με πολύ δυσάρεστο τρόπο η έξοδός μας. Τα σκυλιά αυτά που επιτέθηκαν αναίτια σε ένα ηλικιωμένο με πιθανόν δραματικές εξελίξεις στην υγεία του πρέπει μαζευτούν άμεσα. Τα δύο που είδα καλά ήταν ένα καφέ κοντότριχο με τιγρέ λωρίδες και ένα άσπρο με μαύρο κεφάλι και μαύρα μπαλώματα. Νομίζω ότι ο δήμος έχει φορτώσει το τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα στις αδύναμες να το αντιμετωπίσουν φιλοζωϊκές οργανώσεις. Κάτι πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατόν πριν έχουμε ακόμη χειρότερα.